Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Gerucht: ‘Apple stelt nieuwe MacBook Air uit naar tweede helft 2018’

Zit je op een nieuwe MacBook Air te wachten, dan moet je wellicht nog wat meer geduld hebben. Volgens het Aziatische DigiTimes heeft Apple de productie uitgesteld naar later dit jaar. De eerste exemplaren zouden pas in de tweede helft van 2018 op de markt kunnen komen.

Apple zou van plan zijn geweest om in het tweede kwartaal van 2018 te beginnen met de productie van een nieuwe MacBook Air. Maar volgens DigiTimes wordt het later, zo hebben bronnen uit de toeleveringsketen gemeld. Je zult dus langer moeten wachten op een nieuwe versie van Apple’s meest betaalbare MacBook. De bronnen hebben geen verklaring gegeven waarom het is uitgesteld, al speculeren sommigen dat het te maken kan hebben met belangrijke componenten zoals processors.

Nieuw instapmodel

Apple zou plannen hebben om een nieuw instapmodel 13-inch MacBook uit te brengen, als vervanger van de huidige 13-inch MacBook Air, zo meldde DigiTimes eerder al. Het gerucht werd bevestigd door analist Ming-Chi Kuo, die vandaag aankondigde te zullen stoppen met Apple-voorspellingen. Hij beweerde dat Apple een meer betaalbare MacBook Air aan het maken is en noemde ook het tweede kwartaal van 2018. Hij gaf echter geen nadere details over de specs. DigiTimes denkt ondertussen meer te weten: de nieuwe MacBook Air zou een Retina-scherm krijgen, maar het is onduidelijk of we dit nu als een vernieuwde MacBook Air moeten beschouwen, of als een goedkopere versie van de huidige 12-inch MacBook, maar dan met een 13-inch scherm.

‘Onder de 1000 dollar’
Ondertussen hebben meer geruchtensites een duit in het zakje gedaan. De Taiwanese site Economic Daily News deed alvast een gooi naar de mogelijke prijs: tussen de $800 en $900. Bloomberg denkt dat het onder de $1.000 zal liggen, maar weet ook niet zeker of de laptop nog steeds MacBook Air zal heten.

Apple zou aanvankelijk van plan zijn geweest om de MacBook tussen april en juni op de markt te brengen. Nu het model volgens de geruchten is uitgesteld zou Apple de aankondiging op WWDC 2018 kunnen doen. Maar het kan ook later worden, bijvoorbeeld september-oktober. In dat geval is een aankondiging tijdens het traditionele iPhone-event in september meer voor de hand liggend. Hoe dan ook: je zult nog even geduld moeten hebben als je zit te wachten op een nieuw instapmodel.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.