Apple prototypes

Deze man heeft een gigantische verzameling Apple-prototypes

Hap Plain verzamelt wel heel bijzondere Apple-producten. Hij heeft een enorme collectie prototypes van Apple. Hij verzamelt deze apparaten niet alleen, hij biedt ze ook via eBay aan.

Collectie Apple prototypes

Er zijn genoeg mensen met een Macintosh of andere Apple-klassieker die ze liever niet weg doen, maar dan zijn er ook nog de extreme gevallen zoals Hap Plain. Hij heeft een collectie Apple-prototypes, variërend van oude computers tot eerste varianten van de iPhone. Daarbij loopt hij ook wel eens tegen problemen aan: toen Plain een zeldzame Apple Lisa 2 van de hand wilde doen voor bijna 100.000 dollar, werd de verkoop tegengehouden door juristen van Apple. “Ze zien niet graag dat individuen prototypes op handelssites aanbieden”, aldus de ontwikkelaar in een interview met CNBC.

Apple prototypes

Transparante behuizing
De collectie van Plain bestaat uit 258 apparaten. De meeste prototypes hebben een transparante behuizing. Dit maakte het tijdens de ontwikkeling voor de engineers makkelijk om te zien hoe de apparaten er van binnen uit zagen. Maar het ziet er ook gewoon leuk uit.

Naast het verzamelen van de oude apparaten verkoopt hij een deel van zijn collectie op eBay. De afgelopen tijd heeft hij al verschillende prototypes verkocht. Zo verkocht hij een prototype Apple Macintosh SE voor 22.600 dollar. Een prototype van de Apple Macintosh Portable leverde 16,225 dollar op. Verzamel je ook zeldzame Apple-prototype, dan is de kans groot dat je ooit met Plain te maken hebt gehad. Volgens de verzamelaar heeft hij ‘s werelds grootste privécollectie Apple-prototypes. Andere zeldzame prototypes zijn vaak in musea te zien.

Apple prototypes

Naast het verzamelen en verkopen van de oude prototypes repareert Plain ook oude Apple-apparaten. Voor $550 kun je het cd-station van een Twentieth Anniversary Mac laten fixen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2018, 11:43
Bron Bron CNBC
Categorie Achtergrond
Onderwerpen prototype, verzamelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.