AirPods hands-on Engadget

AirPods Pro hands-on: dit vinden de internationale media

De AirPods Pro zijn in handen van de eerste gebruikers en op internet zijn al enkele hands-on ervaringen en video's verschenen. De meeste zijn gebaseerd op een dag gebruik en geven een eerste hands-on indruk hoe goed deze nieuwe oortjes zijn. Wij hebben de meningen samengevat!

Apple nodigde op dinsdag rond lunchtijd enkele Amerikaanse media uit om in New York City de AirPods te bekijken. Ze kregen ook een setje mee en de meeste gingen meteen een paar uur luisteren om hun eerste ervaringen te delen. Sommige reviewers maakten alvast een filmpje, waarin ze vertellen hoe hun eerste hands-on ervaringen zijn. Vaak blijft dat beperkt tot wat algemene observaties, zoals het feit dat het doosje een ander formaat heeft en dat de steeltjes korter zijn, maar er zitten toch ook wel wat aardige details bij die we nog niet wisten. Zoals het feit dat een rubberen dopje $4 gaat kosten als je ‘m kwijtraakt.

AirPods Pro hands-on van The Verge

Reviewer Chris Welch van The Verge is enthousiast over de nieuwe AirPods. Ze hebben nooit een erg zware bas gehad, maar deze zijn een duidelijke verbetering. Deze nieuwe AirPods kosten wel een stuk meer en moeten concurreren met andere oortjes in dezelfde prijsklasse, die over het algemeen erg goed klinken. Verder beschrijft de reviewer vooral wat we al wisten: dat er bijvoorbeeld drie formaten eartips in de verpakking zitten en dat mensen verschillende meningen hebben over in-ear oortjes. De ruisonderdrukking bevalt overigens goed.

Verder lezen: The Verge

AirPods Pro hands-on van Engadget

De reviewer van Engadget hoort meteen het verschil en vindt nu al dat het zijn dagelijkse woon-werkverkeer aangenamer gaat maken. Je zult er wel even aan moeten wennen, zeker als je gek bent op de originele AirPods. De druksensoren in de steeltjes vergen bijvoorbeeld wat gewenning, omdat niet meteen duidelijk is hoeveel druk je moet uitoefenen. De reviewer dacht zelfs dat zijn setje defect was. Ook maakt hij zich nog zorgen over de batterijduur. Normaal trekt ANC je batterij leeg, maar Apple belooft 4,5 uur gebruik en dat is opmerkelijk als je bedenkt dat de normale AirPods 5 uur meegaan. Het scheelt dus maar weinig.

Verder lezen: Engadget

AirPods Pro hands-on van Refinery29

Refinery29 behoort sinds kort ook tot het bevoorrechte groepje websites dat reviewspullen vroegtijdig krijgt toegeschoven. Ze zijn wat meer op lifestyle gericht en wat minder op technologie. De reviewer vindt dat de enige serieuze concurrent de Echo Buds zijn, die gebruik maken van Bose’s ANC-technologie. Maar die beperken alleen het achtergrondgeluid, terwijl de AirPods Pro het achtergrondgeluid uitschakelt met anti-geluid. Uiteindelijk zijn de AirPods Pro volgens de reviewer de beste optie als je noise canceling én zweetbestendigheid zoekt en geen over-ear hoofdtelefoon wil dragen. Verder is de reviewer “serieus geschokt” hoe goed de ruisonderdrukking is.

Verder lezen: Refinery29

Hands-on video’s van MKBHD, iJustine en SuperSaf

Er verschenen dinsdag al drie video’s van respectievelijk Marques Brownlee, Justine Ezarik en Safwan Ahmedmia, dus voor ieder wat wils. Alledrie zijn ze onder de indruk van de geluidskwaliteit en van de actieve ruisonderdrukking. Volgens Brownlee is de ruisonderdrukking van de AirPods Pro vergelijkbaar met die van de nieuwe Beats Solo Pro, die eveneens nieuw op de markt zijn. Hij laat ook de nieuwe Ear Tip Fit Test zien, waarmee je kunt kijken welk formaat rubberen dopje het best bij jouw oor past. In een paar seconden krijg je te zien of je het juiste formaat eartip draagt.

Langste video is van Justine Ezarik, oftewel iJustine. Zij laat uitgebreid de normale en de Pro-variant van de AirPods naast elkaar zien:

Safwan Ahmedmia, oftewel SuperSaf, vond de in-ear uitvoeringen van de AirPods comfortabeler dan de normale modellen:

AirPods Pro hands-on van John Gruber (Daring Fireball)

John Gruber vindt dat de ruisonderdrukking voor hem goed werkt. Hij gebruikt normaal een Bose-hoofdtelefoon in vliegtuigen en treinen. In de metro en tijdens het lopen op straat zul je aan deze oortjes moeten wennen, omdat ze zo goed werken dat je je oriëntatie kwijtraakt. Je hoort namelijk niets meer van je omgeving. De Transparantie-modus vindt Gruber ‘mind-bending’. Je kunt een gesprek voeren terwijl je tegelijk nog profiteert van de ruisonderdrukking. Zet je ANC helemaal uit, dan werken ze als oordoppen tegen geluidsoverlast. Wat het draagcomfort betreft voelden de oortjes na drie uur dragen nog steeds prettig aan. Het voelt wel anders dan de normale AirPods.

Verder lezen: Daring Fireball

AirPods Pro hands-on van iMore

René Ritchie van iMore geeft in zijn hands-on-verhaal vooral een beschrijving van wat de AirPods Pro zoal te bieden hebben en bespreekt daarbij ondertussen ook wat de verschillen zijn met enkele andere oortjes. Wie de persberichten heeft gelezen en Apple’s uitleg op de website heeft gezien, weet al grotendeels wat je kunt verwachten. Over de audiokwaliteit wil Ritchie zich nog niet uitlaten. Wel heeft hij een video gemaakt voor mensen die liever kijken dan lezen.

Verder lezen: iMore

AirPods Pro hands-on van Business Insider

De reviewer van BI heeft nog maar een paar uur met de AirPods Pro doorgebracht, maar is nu al verkocht. Dit is de upgrade waar we op zaten te wachten. De kwaliteit van de ruisonderdrukking en het prettige draagcomfort zijn een schot in de roos. Functies zoals ANC en zweetbestendigheid zijn bovendien een must, nu er steeds meer concurrentie is.

Verder lezen: Business Insider

Bekijken → AirPods Pro:

Featured afbeelding: via Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken.

AirPods Pro
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.