Ziggo Wifi Assistant app.

Ziggo Wifi Assistant-app geeft met AR inzicht in je internetsnelheid

Ziggo heeft een nieuwe app uitgebracht om de snelheid van je internet mee te testen. Met de Ziggo Wifi Assistant gebruik je augmented reality om de punten in huis in kaart te brengen waar je snel internet wil.

Hoe snel je binnenkomende internetverbinding ook is, de daadwerkelijke snelheid in huis van je Wi-Fi-netwerk is afhankelijk van veel andere factoren. Ziggo heeft daarom de Ziggo Wifi Assistant uitgebracht. Dit is een nieuwe app die door iedereen te gebruiken is om te controleren waar in huis de snelheid beperkt is. Ook geeft de app tips om je Wi-Fi te verbeteren.

Ziggo Wifi Assistant: met augmented reality je snelheid in kaart brengen

Net als andere apps om je internetsnelheid te meten, geeft de Ziggo Wifi Assistant-app je download- en uploadscore weer in Mbps en je ping (ook wel vertragingstijd) in MS. Wat de app anders doet dan bijvoorbeeld Speedtest, is dat je verschillende meetpunten vastlegt. Met de camera van je iPhone voer je meerdere metingen uit op plekken in huis waar je een goede internetverbinding wil. Op elk punt wordt een losse meting gedaan, die vervolgens opgeslagen wordt. Terwijl je met je iPhone door huis loopt, zie je via de camera de resultaten van andere metingen op de desbetreffende plekken.

Je begint de meting bij je modem, waarna je zoveel metingen kan doen als je wil. Deze metingen worden vervolgens allemaal in kaart gebracht. Je ziet dan in een grafische weergave op welke plekken de snelheid optimaal is en waar dit wel een stukje beter kan. De app geeft tips om de snelheid te verbeteren, bijvoorbeeld door te checken op Wi-Fi drukte.

Om de app te kunnen gebruiken, heeft Ziggo wel je locatie nodig. Ze gebruiken hiervoor niet je GPS-locatie, maar halen dit op via je Wi-Fi-netwerk. Ook je MAC-adressen worden verstuurd, maar Ziggo belooft hier verder niets mee te doen. De gegevens zijn alleen nodig om de meting goed uit te kunnen voeren. De Ziggo Wifi Assistant-app is door iedereen te gebruiken, maar als je bij Ziggo zit kun je de gegevens ook naar de klantenservice doorsturen, zodat zij je kunnen helpen met het verbeteren van je netwerk.

Ziggo Wifi Assistant app met augmented reality.

Eén van de manieren om je Wi-Fi-netwerk te verbeteren is met een Wi-Fi 6-router. De nieuwste iPhones zijn hiervoor geschikt en zorgen voor een sneller netwerk. Je kan ook overwegen om een mesh-systeem te kopen, waarmee je meerdere Wi-Fi-punten in huis maakt.

Bekijk ook

Welk mesh-systeem past bij jou? Dit zijn je opties voor beter WiFi-bereik in huis

Ben je op zoek naar betere dekking voor je WiFi-netwerk in huis? Dan is een mesh-systeem misschien iets voor jou. In deze gids leggen we uit hoe een mesh-netwerk werkt en welke mesh-systemen er zoal verkrijgbaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.