MacBook Pro 16-inch met Touch ID knop

16-inch MacBook Pro krijgt losse Touch ID-knop, release volgt waarschijnlijk later

Nieuw gelekte afbeeldingen maken duidelijk dat de 16-inch MacBook Pro waarschijnlijk een Touch ID-knop krijgt, die losgemaakt is van de Touch Bar. Voorheen waren beide geïntegreerd. Ook zijn er aanwijzingen dat de 16-inch laptop later komt.

Een afbeelding in macOS 10.15.1 geeft een eerste blik op de aanstaande MacBook Pro. Daarop is te zien dat de Touch ID-knop geen onderdeel meer is van de Touch Bar. Het is een aparte knop. Wellicht is dit gedaan om de unieke functionaliteit van deze knop voor het inloggen en goedkeuring geven, duidelijker te maken. De Touch ID-knop doet ook meteen dienst als aan/uitknop. Ook bevestigt de afbeelding dat de nieuwe laptop een echte Escape-toets heeft in plaats van een softwarematige Escape.


Er wordt al maanden gepraat over een 16-inch MacBook Pro, die nog in oktober zou moeten verschijnen. Maar in de release van macOS Catalina 10.15.1, die gisteren verscheen, is een specifiek icoontje weer weggehaald. Dat wijst erop dat de release niet meer op korte termijn plaatsvindt, maar wellicht iets later dit jaar.

MacBook Pro 16-inch met Touch ID knop

Alles wijst erop dat de 16-inch MacBook Pro niet een radicaal redesign krijg en er vrijwel hetzelfde uit ziet als de huidige modellen. Alleen het scherm is iets groter. Een andere reden waarom je deze 16-inch laptop (nog) niet wil hebben is dat Apple er waarschijnlijk vooral bestaande technologie in stopt, terwijl er geruchten zijn dat Apple volgend jaar wil overstappen naar een eigen (ARM-gebaseerde) processor en een nieuw type toetsenbord, dat minder last heeft van defecten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2019, 18:39
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook pro
Device MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.