AirPods in case die de oordopjes oplaadt

Toekomstig AirPods-doosje kan willekeurig op oplader liggen

Een patent van Apple beschrijft hoe je een draadloze oplaadcase voor de AirPods in elke gewenste positie op een oplaadmat kan leggen. Daardoor hoef je het doosje niet heel precies te positioneren.

Niet meer nauwkeurig uitlijnen
Een van de huidige nadelen van draadloos opladen is dat je je device precies goed op de oplader moet leggen. Bij de Apple Watch-lader is dit opgelost door magneten te gebruiken. Daardoor wordt het horloge eigenlijk vanzelf goed gepositioneerd, zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen. Bij de AirPods is dat lastiger te realiseren, maar een patent van Apple beschrijft nu hoe dit opgelost kan worden. Apple heeft een systeem bedacht waarbij je het doosje in vrijwel elke richting kan neerleggen, zonder dat de gebruikelijke verliezen optreden.


Het patent beschrijft een ‘Inductively chargeable earbud case’ en is het zoveelste bewijs dat Apple nog steeds bezig is met een draadloze variant van het AirPods-doosje. Volgens Apple is de meest efficiënte manier om een oplaadmat met meerdere spoelen te gebruiken, die elkaar deels overlappen. In het patent zijn afbeeldingen te zien van een oplaadmat die sterk lijkt op de AirPower. Meerdere kleine spoelen overlappen elkaar daarbij. Bovendien zitten er in het oplaaddoosje van de AirPods niet één maar twee spoelen: twee ronde aan de onderkant of twee langgerekte langs de zijkanten.

Patent met AirPods-doosje

Er is maar verbinding met één van de spoelen nodig om het doosje te kunnen opladen. Daardoor vergroot je de kans dat het opladen lukt. De versie met twee langgerekte spoelen over de gehele lengte van het doosje is op zich nog idealer, maar neemt wel meer ruimte in. Er zijn dus steeds twee spoelen aanwezig in het doosje, maar slechts één daarvan wordt gebruikt om te laden. De zwakste van de twee wordt uitgeschakeld. In de AirPower-achtige oplaadmat zijn 16 spoelen te zien, die elkaar overlappen.

Patent met AirPods-doosje

Volgens de verwachtingen gaat Apple later dit jaar de AirPower oplaadmat en een draadloze oplaadcase voor de AirPods 2019 uitbrengen. De AirPower is in staat om meerdere apparaten tegelijk op te laden en is minder kieskeurig dan bestaande Qi-laders, maar het is nog de vraag of Apple daarbij de getoonde oplossing uit het patent heeft gekozen. We zullen moeten wachten tot Apple de AirPower officieel uitbrengt, waarna bedrijven als iFixit kunnen kijken wat er aan componenten in zit.

Ook interessant: handige tips voor je AirPods!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.