Apple krijgt Bluetooth-certificaat voor AirPods 2.0 oortjes

Apple kondigde tijdens het afgelopen oktober-evenement geen nieuwe AirPods aan, maar er zit toch nog iets in de pijplijn. Apple heeft namelijk een verplicht Bluetooth-certificaat gekregen voor een nieuw model AirPods-oordopjes, die met Bluetooth 5.0 werken.

AirPods 2 met Bluetooth 5.0

De certificering noemt de modelnummers A2031 en A2032; daarbij gaat het om het linker en rechter oordopje. De huidige AirPods hebben modelnummers A1722 (links) en A1523 (rechts). Dat Apple de oortjes twee verschillende nummers geeft heeft ermee te maken dat ze qua design verschillend zijn. Dat het Bluetooth-certificaat nu is geregeld, is nog geen garantie dat de release heel snel komt, maar we weten in ieder geval wel dat er nog aan wordt gewerkt. In de documentatie is te lezen dat er nieuwe gezondheidsfuncties in zitten en dat het met nieuwere Bluetooth-protocollen werkt. Bluetooth 5.0 geeft geen betere audiokwaliteit, maar wel een beter bereik en mogelijk ook een betere batterijduur.


De AirPods 2 krijgen een draadloos oplaaddoosje, zo kondigde Apple in 2017 al aan tijdens de introductie van de iPhone X. Ze zijn aangepast voor de AirPower oplaadmat, die ook nog niet op de markt is. Waarschijnlijk wacht Apple voor beide producten met de release tot 2019. Eerdere geruchten wekten de indruk dat Apple nieuwe gezondheidsfuncties in de oortjes wil stoppen, waaronder het meten van hartslagdata voor mensen die geen Apple Watch hebben.

He Siri op AirPods tijdens video van september-event.

Andere verwachte functies zijn verbeterde waterbestendigheid en ondersteuning voor Hé Siri. Dat laatste was in een promotiefilmpje van Apple al te zien: een meisje rent daarbij met een geheim pakketje en gebruikt onderweg het commando ‘Hé Siri’ om de assistent te raadplegen.

Bekijk ook

airpods

AirPods

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.