Live Listen op AirPods

Apple krijgt Bluetooth-certificaat voor AirPods 2.0 oortjes

Apple kondigde tijdens het afgelopen oktober-evenement geen nieuwe AirPods aan, maar er zit toch nog iets in de pijplijn. Apple heeft namelijk een verplicht Bluetooth-certificaat gekregen voor een nieuw model AirPods-oordopjes, die met Bluetooth 5.0 werken.

AirPods 2 met Bluetooth 5.0

De certificering noemt de modelnummers A2031 en A2032; daarbij gaat het om het linker en rechter oordopje. De huidige AirPods hebben modelnummers A1722 (links) en A1523 (rechts). Dat Apple de oortjes twee verschillende nummers geeft heeft ermee te maken dat ze qua design verschillend zijn. Dat het Bluetooth-certificaat nu is geregeld, is nog geen garantie dat de release heel snel komt, maar we weten in ieder geval wel dat er nog aan wordt gewerkt. In de documentatie is te lezen dat er nieuwe gezondheidsfuncties in zitten en dat het met nieuwere Bluetooth-protocollen werkt. Bluetooth 5.0 geeft geen betere audiokwaliteit, maar wel een beter bereik en mogelijk ook een betere batterijduur.


De AirPods 2 krijgen een draadloos oplaaddoosje, zo kondigde Apple in 2017 al aan tijdens de introductie van de iPhone X. Ze zijn aangepast voor de AirPower oplaadmat, die ook nog niet op de markt is. Waarschijnlijk wacht Apple voor beide producten met de release tot 2019. Eerdere geruchten wekten de indruk dat Apple nieuwe gezondheidsfuncties in de oortjes wil stoppen, waaronder het meten van hartslagdata voor mensen die geen Apple Watch hebben.

He Siri op AirPods tijdens video van september-event.

Andere verwachte functies zijn verbeterde waterbestendigheid en ondersteuning voor Hé Siri. Dat laatste was in een promotiefilmpje van Apple al te zien: een meisje rent daarbij met een geheim pakketje en gebruikt onderweg het commando ‘Hé Siri’ om de assistent te raadplegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2018, 19:50
Bron Bron MySmartPrice
Categorie Geruchten
Onderwerp airpods
Device AirPods
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.