Apple Watch Kleur-wijzerplaat in het blauw.

Apple brengt watchOS 5.1.1 uit, lost probleem met vastlopers op

Apple heeft vanavond watchOS 5.1.1 uitgebracht, dat een probleem met vastlopers moet oplossen. Die ontstonden door watchOS 5.1, waardoor eigenaren van een Apple Watch Series 4 in de problemen kwamen.

De getroffen Apple Watch-modellen bleven hangen op het Apple-logo, waarna de update naar watchOS 5.1 weer werd ingetrokken. De vanavond verschenen update naar watchOS 5.1.1 heeft geen last van vastlopers en is bovendien bedoeld voor mensen die er nog niet aan waren toegekomen om de update te installeren. Overigens werd niet iedereen getroffen door de bug. Zit je er wel mee, dan kun je contact met Apple opnemen om je smartwatch te laten vervangen of te laten repareren. Zelf oplossen door nu watchOS 5.1.1 te installeren gaat waarschijnlijk niet lukken.


Verdere nieuwe functies verwachten we niet. watchOS 5.1 bevatte meerdere vernieuwingen, zoals support voor FaceTime voor groepen, dat op de Apple Watch alleen met audio werkt. Ook zitten er meer dan 70 nieuwe emoji in, zoals gezichten met hartjes, roodharigen, grijsharigen en superhelden. Bij de dieren konden we de kangoeroe, pauw en papegaai verwelkomen. Daarnaast bevat de update nieuwe wijzerplaten, die vooral bedoeld zijn voor de Apple Watch Series 4. Je kunt kiezen uit diverse tinten, die ook op de eerdere modellen te gebruiken zijn, maar dan zijn ze rond en minder mooi.

Apple Watch Kleur-wijzerplaat.

Apple’s releasenotes voor watchOS 5.1.1 maken geen melding van de vastloopproblemen. Ongeacht of je nog op watchOS 5.0, 5.0.1 of 5.1 zit, je kunt nu aan de slag met het installeren van de update. Vind je het toch allemaal maar wat eng, dan kun je ook nog even wachten tot anderen ermee aan de slag zijn geweest.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2018, 19:17
Categorie iOS
Onderwerpen watchOS 5, watchOS-stable
31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.