Mario Kart Tour vanaf nu in Nederland te downloaden

Vanaf nu speelbaar!
Het is zover: je kan Mario Kart Tour downloaden voor je iPhone en iPad. Mario Kart Tour is de eerste Mario Kart-game voor smartphones en tablets. Race de hele wereld over met Mario en zijn vrienden.

Mario Kart Tour werd al ruim een jaar geleden aangekondigd voor onder andere de iPhone en iPad, maar het heeft lang geduurd voordat we de eerste beelden en details van Mario Kart Tour kregen. Nintendo kondigde eerder al de releasedatum van Mario Kart Tour aan en vandaag is de dag: Mario Kart Tour kan je nu downloaden. Er zijn ook nieuwe beelden en niet personages aangekondigd.

Update 11:00: Mario Kart Tour is vanaf nu speelbaar. De problemen met de servers lijken opgelost. Hou er wel rekening mee dat je een internetverbinding moet hebben om te kunnen spelen en dat je je moet registreren met een Nintendo-account.

Update 10:15: Het is inmiddels 10:00 geweest, maar de beloofde planning is niet gehaald. Vanwege overbelaste servers kun je de game nog niet spelen. Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer je voor het eerst de baan op kan. We houden het voor je in de gaten.

Mario Kart Tour downloaden: zo ga je van start

In Mario Kart Tour race je niet alleen langs bekende Mario-locaties uit de eerdere Mario Kart-games, maar ook langs grote steden uit de echte wereld. Zo race je onder de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe door en leg je bananen op de straten van New York. Het is voor het eerst in de serie dat de locaties gebaseerd zijn op echte wereldsteden. De Mario Kart-tracks die voorbij komen uit de eerdere delen zijn onder andere SNES Rainbow Road, Waluigi Pinball, Bowsers Castle en Dino Dino Jungle.

https://www.youtube.com/watch?v=gINKLTdH4pY

Hoewel je Mario Kart Tour nu al kan downloaden, is de game nog niet speelbaar. Als alles volgens planning loopt, kun je vanaf ongeveer 10:00 Nederlandse tijd in je kart springen om je eerste race te spelen. Mario Kart Tour is gratis te spelen, maar heeft wel in-app aankopen om het spel uit te breiden. Om het spel te spelen heb je bovendien een constante internetverbinding en een Nintendo-account nodig. Hou er rekening mee dat de game helaas niet in België beschikbaar komt, omdat games met zogenaamde lootboxen in het land omstreden zijn. Nintendo heeft daarom eerder besloten om titels met dit verdienmodel niet in België uit te brengen.

De game bevat een breed scala aan Nintendo-personages. Door goed te racen verdien je nieuwe personages, karts en gliders en met de juiste combinatie op een passende racebaan heb je ook allerlei voordelen. In het spel kun je tot drie items tegelijk vasthouden. Uiteraard zijn de bekende voorwerpen te vinden, zoals de banaan, het rode en groene schild, de paddenstoelen en het beruchte blauwe schild. De personage-specifieke voorwerpen uit Mario Kart: Double Dash!! zijn ook terug. Zo heeft Bowser een heel groot Bowser-schild om mee te gooien, heeft Donkey Kong een reuzebanaan en gooit Yoshi zijn eigen eieren waar allemaal nuttige voorwerpen uit rollen.

https://www.youtube.com/watch?v=vgJO3000GXU

Bekende personages verschijnen ook in verschillende outfits. Zo racet Mario in zijn pak en gleufhoed uit Super Mario Odyssey door de straten van New York en trekt Shy Guy zijn kokskostuum aan voor een rondje door Parijs. De karts geven automatisch gas, waardoor je de game met één hand kan besturen. Het enige wat je hoeft te doen is op het scherm te tikken om te sturen, items af te vuren en te driften.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 25 september: De game is vanaf nu speelbaar. De serverproblemen lijken opgelost.
  • 2019 - 25 september: Artikel bijgewerkt na overbelaste servers.
  • 2019 - 25 september: Artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 september 2019 om 12:08
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.