Race in Mario Kart Tour vanaf 25 september over de hele wereld [video]

Vanaf nu al te reserveren

Er is eindelijk een releasedatum voor Mario Kart Tour bekend. De racegame van Nintendo is vanaf 25 september beschikbaar. Ook zijn er twee nieuwe trailers verschenen en is er meer informatie over de game bekend.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Mario Kart Tour werd al ruim een jaar geleden aangekondigd voor onder andere de iPhone en iPad, maar het heeft lang geduurd voordat we de eerste beelden en details van Mario Kart Tour kregen. Vandaag kondigt Nintendo aan dat de game vanaf 25 september 2019 te downloaden is. In twee verse nieuwe trailers komen allerlei bekende en nieuwe elementen uit de Mario Kart-serie voorbij.

Mario Kart Tour vanaf 25 september te downloaden

In Mario Kart Tour race je niet alleen langs bekende Mario-locaties uit de eerdere Mario Kart-games, maar ook langs grote steden uit de echte wereld. Zo race je onder de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe door en leg je bananen op de straten van New York. Het is voor het eerst in de serie dat de locaties gebaseerd zijn op echte wereldsteden. De Mario Kart-tracks die voorbij komen uit de eerdere delen zijn onder andere SNES Rainbow Road, Waluigi Pinball, Bowsers Castle en Dino Dino Jungle.

De game bevat een breed scala aan Nintendo-personages. Door goed te racen verdien je nieuwe personages, karts en gliders en met de juiste combinatie op een passende racebaan heb je ook allerlei voordelen. In het spel kun je tot drie items tegelijk vasthouden. Uiteraard zijn de bekende voorwerpen te vinden, zoals de banaan, het rode en groene schild, de paddenstoelen en het beruchte blauwe schild. De personage-specifieke voorwerpen uit Mario Kart: Double Dash!! zijn ook terug. Zo heeft Bowser een heel groot Bowser-schild om mee te gooien, heeft Donkey Kong een reuzebanaan en gooit Yoshi zijn eigen eieren waar allemaal nuttige voorwerpen uit rollen.

Bekende personages verschijnen ook in verschillende outfits. Zo racet Mario in zijn pak en gleufhoed uit Super Mario Odyssey door de straten van New York en trekt Shy Guy zijn kokskostuum aan voor een rondje door Parijs. De karts geven automatisch gas, waardoor je de game met één hand kan besturen. Het enige wat je hoeft te doen is op het scherm te tikken om te sturen, items af te vuren en te driften.

Nu te bestellen, gratis te spelen
Mario Kart Tour is vanaf 25 september wereldwijd te downloaden. Vanaf vandaag kun je het spel alvast reserveren in de App Store, zodat hij automatisch op je toestel staat als de game speelbaar is. Mario Kart Tour is gratis te spelen, maar heeft wel in-app aankopen om het spel uit te breiden. Om het spel te spelen heb je bovendien een constante internetverbinding en een Nintendo-account nodig. Hou er rekening mee dat de game helaas niet in België beschikbaar komt, omdat games met zogenaamde lootboxen in het land omstreden zijn. Nintendo heeft daarom eerder besloten om titels met dit verdienmodel niet in België uit te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2019, 9:59
Categorie Apps
Onderwerpen mario, nintendo

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.