Activiteit-badges op de Apple Watch

Heb jij de 1.000 dagen-medaille met je Apple Watch al gehaald?

Het is vandaag duizend dagen geleden dat de Apple Watch op de markt kwam. Heb jij de badge voor 1.000 dagen beweging op rij al binnen?

De Apple Watch daagt je uit om vaker in beweging te komen. Je kunt zelf een dagelijks calorieëndoel instellen en kijken of je het haalt, je krijgt herinneringen om te gaan staan en natuurlijk wil je het liefst ook de 30 actieve sportminuten per dag halen. Heb jij vanaf het begin de Apple Watch om je pols gedragen en steeds je doelen gehaald? Dan behoor je tot het selecte groepje gebruikers die de 1.000 dagen-medaille vandaag tegemoet kan zien.

1.000 dagen medaille

In 2015 kwam de eerste generatie Apple Watch op de markt in de Verenigde Staten, op 24 april om precies te zijn. Het is daarom duizend dagen geleden dat je voor het eerst de Apple Watch om je pols kon leggen. Wie er vroeg bij was en meteen dezelfde dag nog ging bewegen en sporten (en tussendoor geen mislukte backups en ander onheil hebt gehad) zit nu op duizend dagen. Voor de mensen die het willen narekenen met een online tool: als je bij de introductiedatum van 24 april duizend dagen optelt kom je eigenlijk op 18 januari, maar je moet er één vanaf trekken omdat je op de dag dat de Apple Watch in de winkel lag natuurlijk ook je doel al had kunnen halen.

Apple Watch Activiteit-badges

Heb je gewacht tot de Apple Watch in Nederland te krijgen was, dan zul je nog iets langer moeten wachten, want in ons land was hij pas vanaf 17 juli verkrijgbaar. En voor België duurt het nog langer, want daar ging de Apple Watch pas op 19 september in de verkoop.

Gelukkig zijn er ook kleinere doelen om te behalen. Al vanaf 100 keer je doel halen krijg je een medaille en daarna krijg je ze bij 365, 500 en 1.000. Wil je ook beginnen met meer bewegen en wil je dat de Apple Watch je daarbij gaat helpen, dan hebben we een uitleg van de ringen in de Activiteit-app. Maar natuurlijk kun je ook ongemerkt je ringen volmaken door lekker bezig te gaan met sport- en fitness-apps op de Apple Watch.

Gekleurde ringen als motivatie

Het slimme van de activiteitsringen is dat het een heel simpele overzicht geeft, dat iedereen meteen begrijpt. Wie de ringen vol heeft gemaakt, is qua bewegen goed bezig geweest. Na verloop van tijd krijg je een overzicht met gekleurde ringen. Maar ook gedurende de dag heb je er iets aan: met één blik op je pols weet je of je nog wat meer moet bewegen of dat je ‘er al bent’.

Activiteit-badges op de Apple Watch

De medailles moedigen je nog wat extra aan, al zijn ze wel wat minder zichtbaar dan de ringen. Op speciale (feest)dagen en in bepaalde periodes kun je met Apple Watch-uitdagingen extra medailles verdienen, zoals je in onderstaande tip leest. Momenteel kun je nog meedoen aan Apple’s Nieuwjaarsuitdaging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2018, 21:11
Categorie iDevices
Onderwerp activiteit
Device Apple Watch
Software watchOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.