Apple Watch screen

Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland

Apple heeft bekendgemaakt wanneer de Apple Watch in Nederland zal worden verkocht. Alles over de verkoop en de hogere verkoopprijs lees je hier.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch screenDe Apple Watch zal vanaf 17 juli 2015 in Nederland worden aangeboden via de Apple Store. De prijs zal wel iets hoger liggen dan in Duitsland: daar betaal je €399 voor de goedkoopste versie, terwijl je in Nederland vanaf €419 betaalt. Ook alle andere modellen zijn in Nederland iets duurder. Hieronder vind je een lijstje. Een datum voor België is nog niet bekendgemaakt.

Hogere prijzen door BTW en thuiskopieheffing

Dit zijn de Europese prijzen in Duitsland en Frankrijk, met daarachter de prijs in Nederland.

  • Apple Watch Sport 38mm: €399 (Nederland €419)
  • Apple Watch Sport 42mm: €449 (Nederland €469)
  • Apple Watch staal 38mm: €649 tot €1199 (Nederland €669 tot €1219)
  • Apple Watch staal 42mm: €699 tot €1249 (Nederland €719 tot €1269)
  • Apple Watch Edition: vanaf €11.000 tot €18.000 (Nederland €11.200 tot €18.400)

Dit prijsverschil heeft te maken met de thuiskopieheffing (€3,50) en de hogere BTW in Nederland (21%, terwijl je in Duitsland 19% betaalt).

Het loont dus de moeite om de Apple Watch in een van de omringende landen te gaan halen. De verkoop in landen als Duitsland en Frankrijk ging al enkele weken geleden van start. Aanvankelijk vond de verkoop uitsluitend online plaats, maar inmiddels hebben de Apple Stores regelmatig exemplaren op voorraad.

Apple Watch releasedatum Nederland

De verkoop in Nederland gaat dus op vrijdag 17 juli 2015 van start. De Apple Watch zal in ieder geval via de online Apple Store worden aangeboden en mogelijk ook via de Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Eerder ging de verkoop al van start in 9 andere landen, waaronder Duitsland en Frankrijk. Andere waar de Apple Watch al te koop is, zijn Australië, Canada, China, Hong Kong, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Vanaf 26 juni komen er 7 nieuwe landen bij, waaronder Italië, Spanje, Zwitserland.

apple-watch-17-juli

We weten nog niet hoeveel Apple Watches er in Nederland beschikbaar zullen zijn. De tekorten van het begin zijn langzamerhand weggewerkt. We verwachten dan ook niet dat er levertijden van meerdere maanden zullen zijn.

Ook op 17 juli: Zweden en Thailand

Behalve in Nederland komt de Apple Watch op 17 juli ook in twee andere landen beschikbaar: Zweden en Thailand. Op de Apple-websites in deze landen is nu de datum 17 juli te zien.

Meer weten

Weten wat je precies van de Apple Watch-verkoop in Nederland kunt verwachten? We houden een uitgebreid overzicht bij in het artikel Apple Watch kopen. Daar vind je ook de meest actuele prijsinformatie, met de kosten van alle officiële Apple-horlogebandjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 juni 2015 om 13:20
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
92 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.