iPhone X vs iPhone 11 en iPhone 11 Pro: dit zijn de verschillen

Heb je een iPhone X en twijfel je of je moet kiezen voor de iPhone 11 of iPhone 11 Pro Max? In dit artikel kijken we naar de verschillen tussen de iPhone x en iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max.

Deze vergelijking verscheen in september 2019 en beschrijft de situatie op dat moment. Inmiddels zijn er nieuwere iPhone-modellen verschenen. Bekijk ons overzicht iPhone kopen voor een actueel overzicht!
Bekijk ook

iPhone kopen in Nederland: prijzen, abonnementen en simlockvrij

Alles over de Apple iPhone kopen in Nederland. Van voordelige iPhone-abonnementen tot leuke deals met sim only: als je een nieuwe iPhone zoekt vind je hier alle tips.

iPhone X vs iPhone 11 en iPhone 11 Pro

De iPhone X verscheen in 2017 en was de start van de “iPhone nieuwe stijl”. De homeknop verdween en maakte plaats voor veegbewegingen en Face ID. Alle toestellen die daarna verschenen zijn in principe op de iPhone X gebaseerd, maar kennen zo allemaal hun eigen verbeteringen en vernieuwingen. Wat is nu het beste advies voor iPhone X-bezitters: moet je kiezen voor de iPhone 11 of voor de iPhone 11 Pro of zelfs 11 Pro Max? We zetten de belangrijkste iPhone X en iPhone 11 Pro (Max) verschillen voor je op een rij. Hierdoor weet je welke je moet kiezen als je twijfelt aan een overstap.

iPhone X vs iPhone 11 Pro verschillen

We vergelijken in dit artikel dus drie toestellen: de iPhone X uit 2017 en de twee nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max). De iPhone 11 Pro Max is nagenoeg identiek aan de iPhone 11 Pro, op een aantal aspecten zoals het scherm en batterij na. Wil je meer weten over de verschillen tussen de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max, lees dan onze eerdere vergelijking.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de iPhone X en iPhone 11 en iPhone 11 Pro:

 • Scherm: de iPhone X heeft een OLED-scherm van 5,8-inch. De iPhone 11 Pro heeft een verbeterd 5,8-inch OLED-scherm en de 11 Pro Max een groter 6,5-inch OLED-scherm. Kies je voor de iPhone 11, dan ga je er qua formaat iets op vooruit (naar 6,1-inch). De iPhone 11 heeft wel een LCD-scherm en is daardoor iets minder mooi.
 • Behuizing: de iPhone X heeft een behuizing van roestvrij staal. Bij de iPhone 11 is dit van aluminium.
 • Achterkant: de achterkant van de iPhone X en iPhone 11 bestaat uit glas. Bij de nieuwste toestellen is dit getextureerd matglas. Bovendien is het glas bij de nieuwste modellen steviger.
 • Kleuren: bij de iPhone 11 Pro kan je kiezen uit de nieuwe kleur middernachtgroen. Ook is deze er in het goud, wat bij de iPhone X niet is. De iPhone 11 heeft zes verschillende (lichte) kleuren.
 • Processor: zowel de iPhone 11 als de iPhone 11 Pro zijn een stuk sneller dan de iPhone X. De nieuwste modellen hebben de snellere A13-chip met derde generatie Neural Engine. Ook de nieuwe U1-chip voor exacte locatiebepaling zit in alle nieuwe modellen.

iPhone X vs iPhone 11 Pro camera's.

 • Camera: de iPhone X heeft een dubbele camera met groothoeklens en telelens. Bij de iPhone 11 Pro (Max) krijg je daar een ultragroothoeklens bij. Je kan op de nieuwste toestellen dus niet alleen goed inzoomen, maar ook extra uitzoomen. Op de iPhone 11 zit naast de groothoeklens ook een ultragroothoeklens. De mogelijkheid om optisch in te zoomen ontbreekt.
 • Voorste camera: bij de iPhone X is dit een 7-megapixel camera met 1080p video. Op de nieuwste modellen is dit 12-megapixel met 4K-video en slo-mo’s.
 • Face ID: alle drie de series hebben Face ID, maar alleen op de nieuwste toestellen is dit sneller en met een grotere kijkhoek.
 • 3D Touch: de iPhone X heeft nog een drukgevoelig scherm met 3D Touch. Bij alle nieuwe modellen is dit vervangen door Haptic Touch.
 • Audio: op de iPhone 11 (Pro Max) krijg je ruimtelijke audio voor surround-sound en Dolby Atmos.
 • Batterij: zowel de iPhone 11 als de iPhone 11 Pro hebben een verbeterde accu. Je kan zo’n 5 uur langer muziek en 4 uur langer video afspelen. Wil je de grootste vooruitgang, kies dan de 11 Pro Max.
 • Waterbestendigheid: de iPhone X heeft IP67-beoordeling en kan je 30 minuten 1 meter onder water houden. Bij de iPhone 11 is dit IP68 met 30 minuten bij 2 meter diep. De iPhone 11 Pro is het meest waterbestendig (IP68, 30 minuten tot 4 meter diep).
 • SIM: de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro hebben dualsim (combinatie eSIM en nanosim). Op de iPhone X heb je dat niet.

iPhone X vs iPhone 11 vs iPhone 11 Pro: verschillen.

iPhone X vs iPhone 11 en iPhone 11 Pro: Scherm en camera

Als je de verschillen tussen de iPhone X en iPhone 11 (Pro) bekijkt, zie je dat er op het gebied van het scherm een aantal veranderingen zijn. De iPhone 11 is het enige model van al deze toestellen met een LCD-scherm. Zwartkleuren zijn daardoor iets minder mooi, terwijl ook de HDR-weergave met mooiere kleuren ontbreekt. Ook is de resolutie op de iPhone 11 een stap achteruit ten opzichte van de iPhone X. Hoewel het Liquid Retina-scherm van de iPhone 11 prima is, is het op bepaalde aspecten toch een stap achteruit. Wel ga je er in formaat op vooruit (6,1-inch op de iPhone 11 ten opzichte van 5,8-inch).

Kies je voor de iPhone 11 Pro, dan is het scherm een verbetering. Het nieuwe OLED-scherm heeft een hogere maximale helderheid en contrastratio. Hou er wel rekening mee dat 3D Touch plaatsgemaakt heeft voor Haptic Touch. De mogelijkheden zijn daarbij nagenoeg gelijk, maar hoe je de acties doet zijn wel iets anders (lang ingedrukt houden in plaats van stevig drukken). Het nieuwe scherm is ook efficiënter, waardoor je een langere accuduur over houdt. Wat scherm betreft is de iPhone 11 Pro dus de meest logische keuze, omdat je er dan alleen maar op vooruit gaat.

iPhone X TrueDepth camera

Ook als je kijkt naar de camera is de iPhone 11 Pro (Max) de beste keuze. Je behoudt dezelfde groothoeklens, maar krijgt er een verbeterde telelens én een nieuwe ultragroothoeklens bij. Dat betekent dat je niet alleen beter optisch kan inzoomen, maar ook wijdere foto’s kan maken door extra uit te zoomen. Ook zijn er meer mogelijkheden voor de portretmodus en is er diepteregeling bij gekomen.

Kies je voor de iPhone 11, hou er dan wel rekening mee dat het een stap achteruit is. Hoewel dit model wel een dubbele camera heeft, zijn het wel verschillende lenzen dan bij de iPhone X. De iPhone X heeft een groothoek- en telelens, maar de iPhone 11 een groot- en ultragroothoeklens. Dat betekent dat je de mogelijkheid om optisch in te zoomen verliest. Gebruik je dit veel, dan kun je dus beter voor de iPhone 11 Pro kiezen.

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro verschillen.

iPhone X vs iPhone 11 en iPhone 11 Pro overeenkomsten

De toestellen hebben ook een aantal gelijke punten. Dit zijn de overeenkomsten tussen de drie toestellen:

 • Behuizing: de iPhone X heeft dezelfde behuizing als de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Bij beide modellen is dit van roestvrij staal.
 • Scherm: de resolutie van de iPhone X is gelijk met die van de iPhone 11 Pro. Ook het formaat is daarbij hetzelfde. Op alle drie de modellen vinden we True Tone en de brede kleurweergave.
 • Camera: de hoeveelheid megapixels bij de buitenste camera is op alle drie de toestellen 12-megapixel. Alle toestellen beschikken over optische beeldstabilisatie bij video.
 • Bluetooth: de nieuwste Bluetooth 5.0 zit op zowel de iPhone X als de iPhone 11 en iPhone 11 Pro.
 • NFC: NFC met leesmodus en ondersteuning voor Apple Pay.
 • Aansluiting: op alle modellen zit een Lightning-aansluiting. Je kan dus dezelfde kabels en accessoires gebruiken.

Specs iPhone X vs iPhone 11 en iPhone 11 Pro verschillen

In onze tabel bekijk je in één oogopslag de verschillen tussen de iPhone X vs iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Deze specs helpen je met kiezen als je de overstap wil maken van het model van 2017 naar een model van 2019.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek Verschillen iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Conclusie iPhone X vs iPhone 11 en iPhone 11 Pro

Wil je overstappen vanaf een iPhone X, dan is de iPhone 11 Pro verreweg de meest logische keuze. Je gaat er wat scherm betreft op vooruit. De beeldtechniek is hetzelfde en met een hogere helderheid is het scherm ook beter af te lezen in de felle zon. Bovendien behoud je dan opties als HDR en diepere zwarttinten. Ook op het gebied van camera is de iPhone 11 Pro de beste keuze. Je krijgt er een extra ultragroothoeklens bij, terwijl de telelens verder verbeterd is. Je behoudt met die telelens ook de mogelijkheid om optisch in te zoomen.

De iPhone 11 is vanwege mindere specificaties op een aantal vlakken een minder logische opvolger. Hoewel het scherm met 6,1-inch wel iets groter is, is het toestel ook wat zwaarder. Bovendien zijn de schermranden iets breder door het gebruik van LCD. Je mist dan ook de zwarttinten en de betere kleuren. In alledaags gebruik merk je dat misschien niet zozeer, maar als je veel met foto’s bezig bent of graag films kijkt, kan dat wel degelijk verschil maken. Ook belangrijk om te weten is dat de telelens op de iPhone 11 ontbreekt. Hoewel je er een ultragroothoeklens bij krijgt, mis je de telelens om in hoge kwaliteit in te zoomen. Inzoomen doen wij wat vaker dan uitzoomen en daardoor geven wij de voorkeur aan de iPhone 11 Pro.

Ga de iPhone 11 kopen (bij overstap vanaf iPhone X) als…

 • …je een nieuwe iPhone wil en ongeveer €800 uit wil geven.
 • …je een iets groter scherm wil.
 • …je dol bent op een licht fris kleurtje, zoals paars, geel of lichtgroen.
 • …je nooit inzoomt bij het maken van foto’s.
 • …het LCD-scherm voor jou genoeg is.

Kies je voor de iPhone 11 (bij overstap vanaf iPhone X), dan mis je…

 • …het betere OLED-scherm.
 • …de kleurrijke HDR-weergave.
 • …de telelens voor optisch inzoomen.
 • …de roestvrij stalen rand.

Ga de iPhone 11 Pro kopen (bij overstap vanaf iPhone X) als…

 • …je er op alle punten op vooruit wil. De iPhone 11 Pro is de meest logische opvolger.
 • …je een derde camera wil om wijdere foto’s mee te maken.
 • …het mooiste scherm wil. Dankzij de hogere helderheid is het scherm beter leesbaar.
 • …je 512GB opslag wil.
 • …je de langste accuduur in een iPhone wil.
 • …je een nieuw design wil met een matte achterkant.
 • …je direct vanuit de doos wil snelladen. Zonder aankoop van extra accessoires kan je je toestel sneller opladen.

Kies je voor de iPhone 11 Pro (bij overstap vanaf iPhone X), dan mis je…

 • …3D Touch, maar je krijgt daar Haptic Touch voor terug.
 • …het lichtere toestel. De iPhone 11 Pro is iets zwaarder en dikker.

Ga de iPhone 11 Pro Max kopen (bij overtap vanaf iPhone X) als…

 • …je alle verbeteringen van de iPhone 11 Pro wil, maar dan met een groter scherm.
 • …je de aller langste accuduur van een iPhone ooit wil.
 • …geld voor jou niet uitmaakt. De iPhone 11 Pro Max is €100 duurder.

Kies je voor de iPhone 11 Pro Max (bij overstap vanaf iPhone X), dan mis je…

 • …het compactere formaat.
 • …3D Touch, maar je krijgt daar Haptic Touch voor terug.

Bekijk ook onze andere vergelijkingen:

Meer over de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max verkoop
Voor meer informatie over prijs en beschikbaarheid kun je terecht bij deze artikelen:

iPhone 11 bij provider nu bestellen

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone 11 los bestellen

Koop je via één van bovenstaande linkjes, dan steun je daarmee iCulture zonder dat het jou iets extra kost. Alvast bedankt!