Coop brengt Keukentafelgids voor iPad en iPhone uit

De Coop Keukentafelgids voor iPad is uit, met daarin allerlei recepten, kookvideo's, knutselstappenplannen en een vooruitblik op kerst.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

coopDe Coop Keukentafelgids maakte in november een wat ongelukkige start. Inmiddels is de app van supermarktketen Coop bijgewerkt. Het gaat niet om een simpele PDF-versie van het kwartaalblad, maar om een magazine dat speciaal is ingericht voor de iPad en iPhone. Het eerste nummer blikt vooruit op de winter, heeft een handvol recepten en gaat over kerst en kerstgedachten.
In de vrolijk vormgegeven app vind je kookvideo’s van recepten, foto’s en stappenplannen van knutselprojecten, allerlei acties en prijzen.

In deze editie van het blad vind je naast allerlei familierecepten ook zeven recepten van tv-kok René Pluijm, beken van RTL-programma Pluijm’s Eetbare Wereld. Qua knutselprojecten moet je denken aan het maken van waxinelichthouders, die de Coop shinies heeft genoemd. Alle recepten en projecten kun je delen via Facebook, Twitter of e-mail. Daarnaast kun je bladwijzers aanleggen en zijn er een aantal portretten van mensen die met kerst alleen zijn te lezen. De appbeschrijving in de App Store zegt dat het gehele archief met oude Keukentafelgidsnummers en tips zich in de app bevindt, maar wij zien alleen de Wintergids staan.

indeling

Al met al is er een heleboel te bekijken in de Keukentafelgids. Veel bladzijdes zijn leuk geanimeerd, met goede foto’s en tekstblokken die in beeld schuiven zodra je op een pagina bent – en meteen daarna weer uit beeld lijken te schuiven. Je drukt op het pannetje om een recept van een vermeld gerecht te bekijken en krijgt dan uitleg over de ingrediënten en bereidingswijze. Dat er zoveel te bekijken is maakt sommige pagina’s ook behoorlijk druk, vol tekstblokken, foto’s, video’s en icoontjes. Pas de laatste zeven pagina’s is voor meer wit op de pagina gekozen, en dat is tegen die tijd een welkome afwisseling.

Verder is de bediening van de app vrij simpel, je veeg naar rechts of naar links om te bladeren n tikt met twee vingers onderaan het scherm om het pagina-overzicht te zien. Als je in de inhoudsopgave op een onderdeel tikt krijg je meteen die pagina te zien. Wel is het ietwat onoverzichtelijk dat sommige artikelen in de inhoudsopgave met tekst worden weergegeven, en anderen met afbeeldingen. Tot slot wordt het blad ter plekke geladen en hoeft dus niet op de iPad gedownload en geïnstalleerd te worden. Omdat je de Coop-app vermoedelijk vooral binnenshuis zal gebruiken en je daar over internet beschikt, lijkt dat een goede keuze.

Downloaden: Coop Keukentafelgids (gratis, universeel, iOS 5.1+)

recept

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 16:03
Categorie Eten en drinken
Onderwerpen knutselen, recepten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.