jumbo-icoon

Boodschappen zoeken en bestellen via officiële Jumbo-app

Jumbo Supermarkten heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee je boodschappen kunt bestellen, een boodschappenlijst maken of het assortiment bekijken.

jumbo-icoonJumbo is een van de grootste Nederlandse supermarkten en dan is het eigenlijk wel verrassend dat ze eigenlijk nog geen app hadden waarmee je het assortiment kunt bekijken. Vanaf vandaag komt daar verandering in, want naast de al langer bestaande Jumbo Recepten Shaker is er nu een Jumbo-app.

De Recepten Shaker was te gebruiken door iedereen, ook als je klant bij andere supermarkten bent. Bij de nieuwe Jumbo-app is dat niet het geval: hier staat het aanbod van jouw lokale Jumbo-supermarkt centraal. Het begint al bij het opstarten van de app: je geeft toestemming voor het doorgeven van je locatie en er verschijnt een lijstje met de dichtstbijzijnde Jumbo-filialen. Vervolgens verschijnt er een menu waarmee je onder andere boodschappen, aanbiedingen en recepten kunt zoeken. Alle producten die je vindt kun je meteen toevoegen aan het boodschappenlijstje. Een korte instructie helpt je met het maken van een boodschappenlijstje. Die instructie had wat mij betreft wel achterwege kunnen blijven (een skip-knop was handig geweest), want eigenlijk wijst alles zich vanzelf. Wil je een product van de lijst halen, dan is een swipe-actie snel gedaan. Handig is dat je meteen te zien krijgt hoeveel alle boodschappen gaan kosten.

Zelf boodschappen doen of bestellen

jumbo-appDe Jumbo-app is op meerdere manieren te gebruiken. Je kunt zelf een boodschappenlijstje samenstellen, waarbij je meteen ziet wat het kost, of er misschien goedkopere alternatieven zijn en wat er zoal in de aanbieding is. Maar als je een flink lijstje hebt gemaakt, kun je die ook gebruiken om een bestelling te plaatsen zodat je de tas met boodschappen kunt ophalen bij een Pick Up Point. Een derde mogelijkheid is om de app te gebruiken voor het zoeken van recepten. De Recepten Shaker kan dus in de virtuele prullenmand, want deze nieuwe Jumbo-app bevat ook recepten.

Je hoeft geen account aan te maken om deze app te gebruiken, maar het mag wel. Een account is nodig om bijvoorbeeld een bestelling te kunnen doen of om eerdere boodschappen, favoriete recepten en producten gemakkelijk terug te vinden. De app is bovendien handig om allerlei productinformatie te achterhalen: Jumbo heeft een behoorlijk breed en diep assortiment, dus wil je weten hoeveel een pak stroopwafels zo ongeveer kost en wat erin zit, dan heeft de app ook hierop het antwoord. Niet bij alle producten is de voedingswaarde en samenstelling aanwezig, maar bij de meeste wel.

Recepten opzoeken – ook voor andere supermarkten

Jammer is dat de recepten zijn afgestemd op 4 personen en dat je de hoeveelheden zelf moet aanpassen. Wil je alle ingrediënten van een recept hebben, dan zet de app ze op een rijtje, inclusief voor de hand liggende spullen die iedereen wel in huis heeft, zoals zout en peper. Geen punt want die kun je makkelijk weghalen van de lijst. Er zit zelfs een wisselknop bij om dure merkproducten te vervangen door een alternatief van een ander merk. Wil je niet de Campina verse slagroom, dan kun je ook kiezen voor Jumbo-huismerk, Konings, Melkunie, Inex of een ander merk slagroom. De app geeft de meest voor de hand liggende alternatieven, maar daarbij moet je nog wel zelf blijven nadenken. Wil je liever geen Jumbo-citroenen, dan stelt de app biologische citroenen of allerlei soorten frisdrank met citroen voor zoals 7UP. De biologische citroenen zijn een logische vervanger, de frisdranken niet. Op dezelfde manier moet je oppassen dat roomboter om in te bakken niet zomaar vervangen kan worden door light-margarine of een bakje kruidenboter. Maar het is mooi dat de app een alternatief biedt. Je ziet bij elk product meteen hoeveel het kost, hoeveel gram het is en wat de prijs per kilo is, zodat je zuinig boodschappen kunt doen.

jumbo-citroenen jumbo-recepten

De app bevat nog een paar andere functies zoals een winkelvinder, Mijn Jumbo voor het opslaan van persoonlijke favorieten en een Service-pagina met allerhande informatie. Er zouden volgens de informatie van Jumbo ook inspiratielijstjes in de app moeten zitten rondom thema’s als Kerst en Koningsdag, maar die waren maar moeilijk te vinden. Ik ontdekte wel een inspiratielijstje ‘Samen vieren we Kerst’ waarmee je een donatie kunt doen voor het goede doel (bekend van de kerstcommercial van Jumbo) maar ik had eigenlijk liever lijstjes gezien om bijvoorbeeld een kaas-met-wijn-avond te organiseren.

Conclusie Jumbo app review

Jumbo heeft niet domweg naar de concurrentie gekeken en alles nagemaakt, maar heeft een overzichtelijke app gemaakt met prima content.

Pluspunten

  • Overzichtelijke app met nuttige content, ook voor mensen van andere supermarkten
  • Meteen duidelijkheid hoeveel de boodschappen gaan kosten
  • Mogelijkheid om producten in recepten te wisselen voor goedkopere alternatieven

Minpunten

  • Zelf hoeveelheden van recepten omrekenen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2014, 18:15
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen jumbo, supermarkt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.