Stopmotion animatie maken met kinderen

Met deze educatieve apps leren kinderen ook vanuit huis

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd
Blijven de kinderen een dag thuis, maar wil je ze het leren niet ontnemen? Probeer dan eens de de educatieve apps voor iPhone en iPad uit deze lijst.

Educatieve apps voor kinderen

Thuis blijven betekent niet stoppen met leren. Er zijn redenen genoeg te bedenken om jouw kind een dagje les te geven vanaf het apparaat waar ze o zo veel van houden: de iPad. In deze gids doen wij een greep uit enkele nuttige apps voor het onderwijs, gesorteerd op leeftijd.


Wil je na het leren ook wat ontspannen? Dan hebben we apps om kinderen bezig te houden met wat vermaak.

Bekijk ook

Zo hou je de kinderen bezig als ze moeten thuisblijven

Zoek je een manier om de kinderen thuis bezig te houden en heb je alle bordspelletjes en activiteiten al gehad? Met de apps, games en diensten in deze gids kun jij ongestoord aan het werk terwijl de kinderen zich op allerlei vermaken of creatief bezig zijn.

Dr. Panda’s leerzame spellen

Wie op zoek is naar leerzame spelletjes voor jonge kinderen kan vaak goed terecht bij Dr. Panda. In deze games bevindt je kind zich in verschillende situaties zoals onder meer in het dierenziekenhuis, de moestuin, het vliegveld en de supermarkt. Op deze manier maakt je kind alledaagse activiteiten zich eigen. De spelletjes zijn los aan te schaffen, maar ook in verschillende bundels.

Sommige spellen zijn gratis (met in-app aankopen) en sommige zijn betaald. We raden je aan om ze allemaal even te bekijken om vervolgens het spel te kopen wat het meest aansluit bij de interesses van jouw kind.

Kinderen Nederlands leren

Deze app is bedoeld voor de allerkleinsten die net hun eerste woordjes leren, maar ook voor de wat oudere kids tot 7 jaar. In verschillende spelvormen breiden kinderen hun woordenschat uit. Er zijn meerdere thema’s beschikbaar, zoals de boerderij en vervoer. Zo klinkt er bijvoorbeeld gemekker, waarna je kind het juiste dier moet aantikken. Alle woorden worden uitgesproken door een vriendelijke en vrouwelijke stem. Hiermee wordt de lees- en luistervaardigheid van je kind gestimuleerd.

Blijf leren met Squla

Zitten de kinderen niet op school, maar wil je dat ze toch nog bijblijven met de leerstof? Dan is er Squla. Deze dienst laat kinderen van groep 1 t/m 8 op hun eigen tempo oefenen met alle schoolvakken. Het werkt niet alleen op de computer, maar ook op een iPhone of iPad. De voortgang wordt opgeslagen op de Squla-server, dus een kind kan overal verdergaan.

Squla is ook handig als jouw kind juist iets meer uitdaging wil. Door de opdrachten te voltooien verdient je kind punten. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor echte prijzen. Je kunt als ouder het niveau bepalen en de voortgang van je kind bijhouden. Zo krijg je bijvoorbeeld wekelijks een rapport in de mail.

Een abonnement op Squla heb je vanaf €7,95 per maand.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Huiswerkvragen stel je aan Mr. Chadd

Je wil je kind natuurlijk áltijd helpen bij vragen, ook over het huiswerk. Als je als ouder moet thuiswerken is het daarom goed om te weten dat Mr. Chadd de hulp bij huiswerkvragen van je kan overnemen. In de app moet je een abonnement afsluiten waarna middelbare scholieren al hun vragen aan echte mensen kunnen stellen. De dienst belooft binnen 10 seconden een helpende hand te bieden. Dit lijkt een goed alternatief voor huiswerkbegeleiding. En het werkt ook nog eens overal!

Bekijk ook

De beste middelbare school-apps voor iPhone en iPad

De iPhone is naast je telefoon ook je studieplanner, cijferlijst en naslagwerk! In dit artikel vind je onze selectie van de beste iPhone apps voor de middelbare school.

Wiskunde apps: daar kun je op rekenen

Begint het gebrek aan een goede wiskundedocent er toch in te hakken? Geen nood! Gelukkig zijn er wiskunde apps beschikbaar die niet alleen een wiskundig probleem voor je oplossen, maar ook laten zien hoe ze dat doen. We hebben een aparte gids met wiskunde apps, maar we lichten er hier ook eentje uit.

Wiskunde sommen oplossen met Microsoft Math

Wij adviseren Microsoft Math. Het bedrijf is al tientallen jaren gespecialiseerd in krachtige rekenaars, ofwel computers. Je kunt een som opschrijven in de app om vervolgens de uitwerking ervan te bekijken. Staat er een som in je wiskundeschrift of in je boek? Dan kun je deze ook scannen met de app.

Als je wat meer uitleg nodig hebt bij een probleem zoekt Microsoft Math met behulp van kunstmatige intelligentie allerlei uitlegvideo’s voor je op. De app werkt voor simpele sommen van de basisschool, maar ook complexe problemen. Download deze app als je binnenkort eindexamen doet in wiskunde! Ben je een ouder, dan zul je misschien ook je hart ophalen met een app als deze. Wiskunde blijft voor velen toch een lastig vak.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Bekijk ook

De beste apps voor lastige wiskundesommen: deze helpen met rekenen en vergelijkingen

Ben je geen wiskundeheld? Met deze wiskunde apps kun je rekensommen en vergelijkingen eenvoudig oplossen. Je gebruikt bijvoorbeeld de camera van je iPhone of je eigen handschrift en ziet meteen hoe de som opgelost wordt.

Eindexamens

Moet jouw kind eindexamen doen? Daarvoor zijn gelukkig wat handige eindexamen apps beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld een handige Examenoverzicht-app met alle data van de examens. Hierin kan ook worden berekend welk cijfer je kind moet halen om te slagen. De ontwikkelaar geeft ook uitgebreide samenvattingen uit die je vanuit de app kunt kopen.

Bekijk ook

Dit zijn de beste examenapps voor iPhone en iPad

Alle handige apps voor je eindexamen, van iPhone-apps met oefenopgaven tot apps met ontspannende geluiden. Ook handig als de examens in volle gang zijn.

Schoolwerk-app van Apple

Met de Schoolwerk-app voor iPad maakt Apple het gebruik van onderwijs-apps gemakkelijker. Docenten kunnen taken en resultaten centraal beheren en met ClassKit kunnen ontwikkelaars zelf onderwijsapps maken. Beide zijn beschikbaar sinds iOS 11.4. Scholieren kunnen bijvoorbeeld zien welk huiswerk ze moeten maken en direct doorklikken naar de opdrachten, als deze in ClassKit zijn gemaakt. Dankzij de combinatie van Schoolwerk en ClassKit wordt het makkelijker om verschillende apps te gebruiken als onderdeel van een lesprogramma. Hiermee kunnen scholen de studieboeken vervangen door apps of bijvoorbeeld een proefwerk digitaal afnemen.

Deze app is dus bij uitstek geschikt voor Apple Teachers.

Andere educatieve apps

Hieronder staat een aantal apps die we je niet wilden ontnemen en dus een speciale vermelding krijgen.

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Verbeter de schrijfvaardigheid van je kind door (hoofd-) letters en nummers over te trekken.
 • Topo Nederland Pro (€1,99, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Ken de topografie van Nederland zo uit je hoofd!
 • Lingokids: leren in het Engels (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 12.4+) - Met deze app zet je kind de eerste stappen in de Engelse taal.
 • TinyTap: Kids' Learning Games (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 15.4+) - Hier vind je een grote verzameling educatieve minigames.
 • PictureThis: Planten Herkennen (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Leer het verschil tussen duizenden verschillende planten.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Speel zelf met de Gynzy Tools, Puzzels en Trainers. Maak de taken die juf of meester heeft klaargezet en speel tegen klasgenoten. Als je klaar bent met de oefeningen staan er andere leuke spelletjes om te doen. Login vereist.
 • Google Classroom (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - De tegenhanger van Apple’s Schoolwerk-app.
 • Kahoot! Maak en speel quizzen (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Mac, iOS 14.0+) - Zelf educatieve quizzen maken.
 • Scribble Together Whiteboard (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 13.0+) - Samen aan je huiswerk werken met deze whiteboard-app.
 • Brilliant: Learn interactively (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 16.0+) - Wetenschap en wiskunde: leer iets nieuws en doe vervolgens een quiz om te kijken of je het snapt.
 • Nearpod (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - Nearpod probeert scholieren meer te betrekken bij de lesstof, met bijvoorbeeld samenwerking en virtual reality.
 • Explain Everything Whiteboard (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Mac, iOS 15.0+) - Een digitaal whiteboard waarop je dingen kunt uitleggen door te tekenen en aan te wijzen.
 • Seesaw (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 13.0+) - Een soort dagboek voor je leerproces.
 • ClassDojo (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 15.3+) - Een communicatie-app om als klas met elkaar in contact te blijven en een gemeenschapsgevoel te creëren.
 • Remind: School Communication (Gratis, iPhone/iPad, iOS 15.0+) - Communiceren tussen scholieren.
 • TinyTap: Kids' Learning Games (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 15.4+) - Voor de allerkleinsten: meer dan 150.000 reclamevrije educatieve spelletjes. Zitten wel in-app aankopen in.

Ben jij een moderne ouder en wil je je kind het allerbeste voorbereiden op de toekomst? Download dan apps om te leren programmeren! Deze zijn zelfs voor de kleinsten geschikt.

Ken je nog een super goede app om thuis te leren die we hier niet hebben genoemd? Laat dat dan zeker weten via onderstaand contactformulier!

Bekijk ook

Met deze 11 apps leren kinderen programmeren

Willen jouw kinderen zelf leren programmeren? Begin dan op de iPad! iCulture heeft 11 iOS-apps uitgekozen waarmee kinderen spelenderwijs leren programmeren, zodat ze games en animaties leren maken.