Apple Schoolwork ClassKit

Schoolwerk-app voor docenten: alles wat je wilt weten

Met de Schoolwerk-app voor iPad maakt Apple het gebruik van onderwijs-apps gemakkelijker. Docenten kunnen taken en resultaten centraal beheren en met ClassKit kunnen ontwikkelaars zelf onderwijsapps maken.

Schoolwerk-app in de klas

Met de Schoolwerk-app kunnen leraren en docenten gemakkelijk opdrachten geven aan scholieren, 1-op-1 aanwijzingen geven en kijken wat de voortgang is. Schoolwerk werkt nauw samen met ClassKit, waarmee docenten en ontwikkelaars apps voor het onderwijs kunnen maken. Scholieren kunnen bijvoorbeeld zien welk huiswerk ze moeten doen en direct doorklikken naar het bijbehorende onderdeel in een app, als de app met ClassKit is gemaakt.

Dankzij de combinatie van Schoolwerk en ClassKit wordt het makkelijker om verschillende apps te gebruiken als onderdeel van een lesprogramma. Hiermee kunnen scholen de studieboeken vervangen door apps of bijvoorbeeld een proefwerk digitaal afnemen.


Schoolwerk-voortgang

Dit vraagt wel de nodige aanpassingen in apps. Ontwikkelaars zullen de inhoud van studie-apps moeten opdelen in losse onderdelen met een duidelijke structuur, zodat ernaar verwezen kan worden vanuit een opdracht. En ook voor de terugkoppeling van resultaten moet worden aanpassingen worden gedaan, omdat Schoolwork anders geen toegang heeft tot deze informatie.

Schoolwerk-app voor docent

Schoolwerk is te gebruiken met PDF’s, weblinkjes en documenten. Scholieren zien precies welk huiswerk ze nog moeten doen en wanneer het af moet zijn. Apps zoals Explain Everything, Tynker, GeoGebra en Kahoot! zijn al aangepast en werken direct samen met de Schoolwerk-app. Het werkt in iOS 11.4 en nieuwer.

Schoolwerk wiskunde

Het handige voor docenten is dat ze in één oogopslag de prestaties van een klas kunnen zien en ook de voortgang per student in de gaten kunnen houden. Is er iemand die achterloopt met het inleveren van opdrachten, dan kan de docent die persoon wat extra aandacht geven.

Schoolwerk geschikte apps

Privacy van scholieren
Apple vermeldt op de website expliciet dat er bij het ontwerpen van Schoolwerk en ClassKit rekening is gehouden met privacy van scholieren. Gegevens worden alleen uitgewisseld als scholieren gebruik maken van een Apple ID dat wordt beheerd door de school en alleen als een leraar een taak heeft toegewezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!