iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van september 2020

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand september 2020? iCulture zet de interessantste apps van september 2020 voor je op een rijtje.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.

Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: T-Mobile TV Anywhere
Al aan het begin van de maand bracht T-Mobile een compleet vernieuwde TV Anywhere-app uit. Met de app kijk je live tv op je iPhone, iPad of Apple TV. Je vindt in de app nu het complete aanbod aan zenders en vooral op de Apple TV is de nieuwe versie een enorme stap in de goede richting. De vorige versie was nogal beperkt en werd na de eerste release eigenlijk nauwelijks nog bijgewerkt. Het hele design is in de nieuwste versie helemaal op de schop gegaan. Je kan je eigen zenderlijst samenstellen en ook meerdere profielen gebruiken.

T-Mobile Apple TV Anywhere app.

Het zappen gaat ook makkelijk, want er is een instelling waardoor je alleen maar over de touchpad van de Apple TV hoeft te vegen. Volgens T-Mobile kan de app je tv-kastje vervangen. Het is daardoor ook ideaal voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. In onze uitgebreide bespreking van T-Mobile’s TV Anywhere-app voor de Apple TV lees je er meer over.

Bekijk ook

T-Mobile TV Anywhere op Apple TV: compleet vernieuwde app wil je tv-kastje vervangen

Er is weer een nieuwe Apple TV-app verschenen van een Nederlandse provider. Deze keer is T-Mobile TV Anywhere op de Apple TV vernieuwd. Wij hebben de app uitgebreid bekeken en bespreken de verbeteringen in dit artikel.

WatchFeed

De 15-jarige Nederlandse ontwikkelaar Stefan Nienhuis heeft een toffe Apple Watch-app gemaakt. WatchFeed is een app waarmee je je RSS-feed van Feedly kan bekijken vanaf je Apple Watch. Nadat je de app gedownload heb, zie je op je Apple Watch een koppelcode. Voer deze in op de website van de app, log vervolgens in met je Feedly-account en je artikelen worden in de app geladen. Dit hoeft slechts eenmalig, waarna je de app kan blijven gebruiken.

WatchFeed: Feedly op Apple Watch.

In de app zie je de feeds die je ook in de officiële iPhone-app ziet. Al je RSS-feeds zijn verdeeld in je eigengemaakte categorieën. Je leest geen complete nieuwartikelen, want de app laat slechts de eerste alinea van een nieuwsartikel zien. Wil je meer lezen, dan kan je deze vanuit de app toevoegen aan je leeslater-lijst.

De app is alleen geschikt voor de Apple Watch en vereist daardoor ook watchOS 6 of nieuwer.

Treinenradar

Als je dol bent op treinen, dan is Treinenradar misschien iets voor jou. Je bent misschien al bekend met de soortgelijke functie in de NS-app, maar de aparte app Treinenrader van de Nederlander Rene van den Berg is net even wat uitgebreider. Je bekijkt in real-time de posities van alle treinen in Nederland. Je kan filteren op intercity’s, sprinters en meer of zoeken op treinstelnummer.

KINK

De Nederlandse radiozender KINK heeft een vrij uitgebreide app voor iPhone en iPad. De nieuwste versie is al helemaal bijgewerkt voor iOS 14, want met de widget bekijk je het laatste nieuws over en van dit radiostation. Je voegt de widget toe aan je beginscherm of zet hem in een stapel met andere widgets. KINK heeft ook nog een CarPlay-versie voor als je graag in de auto naar de zenders van KINK luistert.

Pi-hole Remote

Met Pi-hole blokkeer je trackers en advertenties op je hele netwerk. De app is dus vooral bedoeld voor het verbeteren van je eigen privacy, zodat je niet op elke computer afzonderlijk een blocker hoeft te installeren. Je doet het met deze app rechtstreeks op het netwerk. De app is gemaakt door de Nederlandse indie-ontwikkelaar Joost (@joost_akker). Er hoort ook een Apple Watch-app bij, waarop je enkele statistieken kan bekijken. De app is bijgewerkt voor iOS 14 en ondersteunt ook de nieuwe widgets.

Veganific 2.0

Deze dating app voor veganisten is flink onder handen genomen. Zo kun je ook in coronatijd blijven zoeken naar de perfecte match. In het kort: er is nu een gratis onbeperkt abonnement voor iedereen. Je krijgt meer matches voor een vernieuwd algoritme. En de profielen bieden nu meer informatie. De app heeft ook een nieuw design gekregen.

Bills Collection

Bills Collection is een nieuwe Nederlandse app, die volledig gemaakt is in SwiftUI. De app wordt gemaakt door Ryan Rook, die een maand geleden is begonnen met apps ontwikkelen. Dit is zijn eerste app, die gelijktijdig met iOS 14 verschijnt. Ryan belooft de app te blijven updaten met bugfixes en nieuwe features.

Fietsnetwerk

De Fietsnetwerk-app is compleet vernieuwd en heeft nu Premium-functies. De app leidt je langs fietsknooppunten, waarbij de fanatieke fietser nu ook Premium-functies kan afsluiten. Voor een tientje heb je levenslang toegang tot deze functies. Je kunt ook een maand proberen voor iets meer dan twee euro. De Premium-functies zijn onder andere:

  • Ecostand voor batterijbesparing tijdens routebegeleiding
  • Landscape modus om route weer te geven op gedraaid scherm
  • GPX export van de route voor fietsnavigatie
  • Spraakbegeleiding bij knooppunten
  • Route naar 1e knooppunt op apart scherm
  • Knooppunten in de buurt tonen
  • Dagelijks actualiseren van knooppunten waar nodig
  • Advertentievrij fietsen
  • Bewaren van favoriete fietsroutes
  • In één oogopslag zien welke routes al gefietst zijn en wanneer

Fietsnetwerk wordt gemaakt door een bedrijf uit Harderwijk en claimt de grootste fietsroute-aanbieder van Nederland te zijn. Ze werken samen met UNESCO Werelderfgoed, Natuurmonumenten, Nederlandse bureau voor toerisme en de Vogelbescherming.

De Correspondent

Met de app van De Correspondent kun je audioverhalen en podcasts van de bekende nieuws- en opiniewebsite beluisteren. Voorheen waren deze alleen beschikbaar in SoundCloud, maar door een eigen app uit te brengen is De Correspondent daar niet meer van afhankelijk. Ook kan de privacy zo beter gewaarborgd blijven. SoundCloud volgt gebruikers via trackers en Spotify bleek ook geen goed alternatief, vanwege de aanwezigheid van betaalmuren en de macht van deze muziekdienst.

De nieuwsverhalen krijg je voorgelezen via de app en de podcastshows kun je meteen luisteren. Verder kun je in contact komen met de auteurs van De Correspondent. Je ziet op de beginpagina het verhaal van de dag, recent afgespeelde verhalen en een overzicht van podcast. De SoundCloud-pagina van De Correspondent blijft ook gewoon bestaan – voor wie op die manier wil luisteren.

VerbouwApp

Zit je middenin een verbouwing of ben je van plan om te gaan verbouwen? Dan kan deze app je daarbij helpen. Je kan in de VerbouwApp een planning aanmaken, taken invoeren en de voortaan volgen. Je kan de app delen en je project delen met vakmensen, collega’s, vrienden en meer. Ga je dus niet zelf verbouwen, dan kan je met de app op de hoogte blijven van de vorderingen. Om de app te gebruiken, moet je wel een account aanmaken. De app kan gebruikt worden door ondernemers, aannemers of opdrachtgevers. Registeren kan ook via de website van de app.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Bekijk ook

Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

We hebben de beste Nederlandse iPhone-apps voor je bijeen gebracht in dit overzicht van iCulture. Of je nou beginnend of ervaren iOS-gebruiker bent: deze apps wil je op je iPhone hebben!

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.