iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 28-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 28 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Dr. Mario World
Een van de langst lopende Mario-series van Nintendo is Dr. Mario. Met Dr. Mario World komt de serie ook naar je iPhone en iPad! Als Dr. Mario, Princess Peach, Toad of zelfs Bowser speel je gekleurde virussen weg door medicijnen met dezelfde kleur op de goede plek te schieten. De game doet hierdoor denken aan de razendpopulaire game Candy Crush Saga.

Dr. Mario World bevat verschillende in-app aankopen. De game is ook prima te spelen zonder te betalen, maar je kunt extra voorwerpen of pogingen kopen als je vastzit in een level. Heb je vrienden die ook graag Dr. Mario World spelen, dan kun je tegen elkaar spelen. Je kunt ook tegen willekeurige tegenstanders spelen. Een nadeel van de game is dat je altijd online moet zijn om te kunnen spelen. Meer weten over Dr. Mario World? Lees dan onze Dr. Mario World review!

Texas Hold’em

Na jaren heeft Apple weer een eigen game in de App Store. Het gaat om een vernieuwde versie van Texas Hold’em. Vernieuwd, want de game stond in 2008 ook al in de App Store. Deze nieuwe versie is aangepast voor alle nieuwe iPhones. De game bevat 24 realistische personen die jou alles leren over pokeren. Je doet dit op 10 verschillende locaties. Het gaat wel om een flinke game, want het bestand is zo’n 1,5GB groot. De vernieuwde versie van Texas Hold’em is gratis, ten opzichte van de €3,99 die je er tien jaar geleden voor neerlegde.

Swipedrinks

Het is voor velen één van de vervelendste dingen op festivals: de muntjes. Je moet bijvoorbeeld vaak in lange rijen staan om ze te kopen, maar daar komt met Swipedrinks verandering in. De app, die vooralsnog alleen in België te gebruiken is, koop je je muntjes die je ook makkelijk met je vrienden kunt delen. Ga jij eerder weg, of wil je gewoon iets aardigs doen voor je vrienden? Dan kun je je muntjes zo naar ze toe swipen. Het maakt dus niet uit waar je bent. De ontwikkelaar heeft plannen om de app ook buiten België uit te brengen.

Waterlytics

We weten het allemaal, maar we doen het massaal te weinig: genoeg water drinken. Daarom probeert Waterlytics jou te helpen. Je krijgt herinneringen als het tijd is om wat water te drinken, en je geeft aan hoeveel je hebt gedronken van verschillende dranken als koffie en wijn. Door genoeg water te drinken speel je achievements vrij, alsook een overzicht met je drinkprestaties. Je doelen worden bepaald op basis van je lichaamstype, leeftijd en activiteit. Waterlytics synchroniseert ook met Apple HealthKit. Er is ook een PRO-abonnement voor extra opties.

EARZ

EARZ is een dienst om muziek te leren herkennen. Met verschillende spellen leer je de verschillen tussen bepaalde akkoorden, instrumenten, intervallen en meer. De moeilijkheidsgraad varieert van beginnend tot en met expert. In deze vernieuwde versie van de app is het design weer helemaal opgefrist. EARZ wordt veel gebruikt door instellingen als (muziek)scholen in Nederland en België. Je hebt daarom ook een licentie nodig. Ben je niet aangesloten bij zo’n instelling, dan is er ook EARZ Solo. De EARZ-apps bestaan al langer, maar hebben met versie 4.0 een volledig nieuw design gekregen. Daarmee kan je volgens de makers nog makkelijker alles over muziek leren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 juli 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.