Google Translate camera instant vertaling.

Camerafunctie van Google Translate herkent nu automatisch de taal

De camerafunctie van Google Translate, waarmee je tekst op bijvoorbeeld borden en menukaarten kan vertalen, werkt nu automatisch vanuit meer talen. Voorheen kon dit alleen vanuit Engels, maar de vernieuwde functie herkent nu standaard de taal van de originele tekst.

Als je ver weg op vakantie bent, kan het lastig zijn om je verstaanbaar te maken of de taal te begrijpen, helemaal als je de taal niet machtig bent. De vertaalapps voor iPhone en iPad komen daarom goed van pas, zeker omdat je op vakantie soms woorden tegenkomt die je in het dagelijks leven niet zo snel gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan tekstborden in een stad, maar ook de menukaart van een restaurant kan in een vreemde taal vaak gekke gerechten bevatten. De camerafunctie van Google Translate is nu vernieuwd om je nog beter op weg te helpen in een vreemde taal.

Camerafunctie Google Translate herkent talen

De zogenaamde instant camera-functie zorgt ervoor dat je geen taal hoeft te selecteren om snel te kunnen vertalen. Het is een kwestie van de camera op de tekst richten, waarna de app automatisch de taal herkent en vertaalt naar je eigen gekozen taal. Het herkennen van de taal werkte eerder ook al met gewone teksten, maar nu dus ook met teksten via de camera. Je kan nu bovendien vertalen vanuit 88 naar meer dan 100 talen.

Ook de resultaten moeten volgens Google een stuk beter zijn. De camerafunctie maakt gebruik van Neural Machine Translation. Dit heeft als voordeel dat de vertalingen nauwkeuriger en minder letterlijk zijn. Volgens Google zorgt dit nieuwe systeem voor 55 tot 85% minder fouten bij sommige talen. Veel talen kun je ook lokaal opslaan, dus je hebt dan ook geen internet nodig. De camerafunctie krijgt ook een upgrade met een nieuw design, met onderaan drie knoppen voor onder andere de instant- en scanfunctie.

Google Translate camera vertaling met nieuw design.

De update rolt volgens Google snel uit. Vind je Google Translate niet handig of wil je eens iets anders proberen? Check dan onze gids met de beste vertaalapps voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.