Texas Hold'em van Apple.

Apple brengt eigen Texas Hold’em-game terug in de App Store

Keer terug naar Apple’s pokertafel

Na acht jaar is Apple's eigen iPhone-game Texas Hold'em weer terug! Apple introduceerde de game in 2008, maar verwijderde de app jaren later weer. Nu is het spelletje teruggekeerd met een volledige nieuwe versie, aangepast voor alle recente iPhones.

Sinds juli vorig jaar stonden we geregeld stil bij 10 jaar App Store. De App Store opende op 10 juli 2008 haar deuren en één van de apps die toen door Apple zelf uitgebracht was, was het kaartspelletje Texas Hold’em. In het kader van 10 jaar App Store heeft Apple de app nu helemaal opnieuw gemaakt en gratis beschikbaar gesteld.

Apple Texas Hold’em terug in de App Store

Texas Hold’em is één van de weinige games die echt door Apple zelf gemaakt is. De app verscheen oorspronkelijk voor de iPod in 2006 en werd in 2008 door Apple aangepast en overgezet naar de iPhone. In datzelfde jaar schreven wij nog een review van Texas Hold’em, waarbij vooral de graphics opvielen. Wat betreft de technische kant van de game is er veel verbeterd, maar het stijltje is nog hetzelfde als tien jaar geleden. De game bestaat uit echte personen die jou de fijne kneepjes van het pokeren uitleggen en met hun pokerface jou proberen te verslaan.

Texas Hold'em van Apple op de iPhone.

De game bevat tien verschillende locaties en 24 realistische tegenstanders waar je een potje poker tegen moet spelen. Wil je het niet tegen de computer opnemen, dan kan je ook via Wi-Fi de pokerface van je vrienden proberen te doorgronden. Ten opzichte van de vorige versie zijn er nieuwe personages toegevoegd en is de game aangepast voor de nieuwste iPhones en iPod touch. De game is helaas niet geoptimaliseerd voor de iPad.

Andere veranderingen is dat de game nu helemaal gratis is, terwijl je in 2008 nog €3,99 moest betalen. Qua formaat is de game ook flink gegroeid: van een paar honderd MB in 2008 tot zo’n 1,5GB in 2019. Bovendien is iOS 12 vereist om de game te kunnen spelen. Heb jij nog mooie herinneringen aan deze game of speel je hem nu voor het eerst? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je meer weten over 10 jaar App Store? In onze special vind je alle artikelen die we hierover geschreven hebben. Beluister ook onze iCulture Podcast over 10 jaar App Store, waarin we met allerlei ontwikkelaars spraken die er al vanaf het begin bij waren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 juli 2019 om 20:17
Onderwerp
Via
Via 9to5Mac
Categorie
Apps
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.