iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 29-2019 in App Gemist

Sky, Best Burger Recipes en meer
Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 29 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Sky: Children of the Light
Na anderhalf jaar vertraging is het dan eindelijk zo ver. Sky: Children of the Light is nu te downloaden. Tijdens de Apple-keynote in september 2017 werd deze game gebruikt als demonstratie. Het moest laten zien hoe krachtig de destijds nieuwe Apple TV 4K was. Ironisch genoeg is de game nog niet beschikbaar voor de Apple TV, maar je kunt ‘m al spelen op je iPhone en iPad. In Sky: Children of the Light is het de bedoeling om doormiddel van het oplossen van puzzels sterren terug te brengen naar hun sterrenstelsels. Je speelt als een van ‘de kinderen’.

Sky: Children of the Light vindt plaats op grote, zwevende stenen in de lucht. De game is grafisch sterk met veel geanimeerde elementen, wat zorgt voor een intense game-ervaring. Er is ook een sociaal element aanwezig. Je kunt samen met anderen puzzels oplossen en schatten opsporen. De ontwikkelaar heeft plannen om de game uit te breiden met nieuwe werelden en seizoensgerelateerde evenementen.

Best Burger Recipes

Best Burger Recipes biedt tientallen uitgebreide stap-voor-stap (Engelstalige) recepten voor verschillende hamburgers, maar ook voor hamburgerbroodjes, sauzen en bijgerechten zoals friet. Bij elk recept zijn foto’s van de bereiding en een ingrediëntenlijst te zien. De app bevat zowel recepten met vlees als vegetarische opties. Best Burger Recipes is bedacht door een Duitse hobbykok met een passie voor junkfood, wie het frustreerde dat het hem niet lukte om zelf makkelijk een lekkere hamburger te bereiden. Je betaalt eenmalig voor de app. Er zitten geen in-app aankopen in.

Kiwix

Deze app is handig voor als je vaak een encyclopedie wil raadplegen, en dan met name als je niet altijd een internetverbinding hebt. Met Kiwix download je Wikipedia en meer databronnen op je iPhone, zodat je het altijd kunt inzien. Het vereist wel flink wat vrije opslagruimte op je iPhone. Alle Nederlandstalige Wikipediapagina’s zijn zo’n 16,51GB groot. Je kunt ook een versie zonder afbeeldingen downloaden. Daarvoor heb je bijna 5GB nodig. De app is vrij simpel ontworpen en bevat geen mooie animaties of tekeningen, maar is wel makkelijk in het gebruik.

Eary

Met Eary beluister je gemakkelijk audioboeken van Spotify. De app maakt een bibliotheek van de audioboeken, waardoor je zelf geen afspeellijst meer hoeft te maken in Spotify. Eary onthoudt waar je gebleven bent en biedt je de mogelijkheid een bladwijzer toe te voegen. Voor als je Eary ook ’s avonds gebruikt is er een donkere modus en een slaaptimer. Eary is fraai ontworpen in een nieuwe iOS-stijl. Aan afbeeldingen is ook geen gebrek, dus je vindt snel het juiste boek. De app is gratis te downloaden en biedt geen in-app aankopen. Je hebt wel Spotify Premium nodig.

easyPlanner

Met easyPlanner maak je organiseren overzichtelijker voor jezelf. Heb je veel te doen om bijvoorbeeld een grote vakantie te organiseren? Dan kun je een project aanmaken met daarin verschillende taken, die ook weer onderverdeeld kunnen worden. In een overzicht zie je hoe ver je in totaal bent en wat er nog te doen is. Heb je taken die je regelmatig uitvoert, zoals facturen sturen? Dan kun je in een rapport bijhouden hoe vaak je dat gedaan hebt en wanneer. Er zit ook een handige focus-timer in om je aan het werk te houden.

Weeronline

Samen met dakraam-producent VELUX heeft Weeronline een nieuwe, interessante functie: een zolderkamer-alarm. Wordt het naar voorspellingen erg warm? Dan zal dat op zolder extra te merken zijn. Daarom slaan de twee bedrijven de handen ineen om jou een melding te geven zodra het extra warm kan worden op zolder. Dit wordt ook getoond in de nieuwe zonnegrafiek. Naast het aantal zonuren en de zonnekracht zie je dus ook wanneer je zolderkamer flink wordt opgewarmd.

24Baby

Voor iedereen die zwanger is of al een kind heeft, komt de Baby24-app goed van pas. Je volgt met de app je zwangerschap en de ontwikkeling van de baby. Ben je er nog niet uit hoe je je aankomende kind gaat noemen, dan kan de babynamen-tool goed van pas komen. Je kan ook lid worden van de geboorteclubs en meepraten op het forum met andere (aankomende) ouders. Zit je ergens mee met betrekking tot de zwangerschap, dan kan deze app je een duwtje in de rug bieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 juli 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.