XBMC 11.0 Eden beschikbaar met ondersteuning voor AirPlay (jailbreak)

26 maart 2012, 07:30 · Bert van Doorn

XBMC 11.0 Eden beschikbaar met ondersteuning voor AirPlayDe mediaspeler XBMC heeft nu ook ondersteuning voor AirPlay. Hiermee is het mogelijk video van je iOS-apparaat naar XBMC te streamen. XBMC 11.0 Eden bevat tevens enkele grafische wijzigen, een nieuwe weerservice en de mogelijkheid om eerdere versies van add-ons terug te zetten. De versie voor iOS ondersteunt daarbij ook de Apple A4-chip en het retinascherm van de nieuwe iPad. Alle iOS-apparaten die zijn te jailbreaken kunnen XBMC draaien.

XBMC is een populaire toevoeging voor gebruikers van een Apple TV. Om de software te installeren moet de Apple TV wel gejailbreakt worden. Als je dat hebt gedaan kan je veel meer bestandsformaten afspelen en kun je diverse apps draaien. Naast de eerder genoemde toevoegingen is de ondersteuning voor Blu-Ray en afbeeldingen flink uitgebreid.

Naast de Apple TV en iOS is XBMC ook te gebruiken op OS X, Windows en Linux. De nieuwe versie is te vinden op de site van XBMC.

Lees meer over Jailbreak in ons dossier: Jailbreak.
door Bert van Doorn

Gerelateerde berichten

19 reacties

 • Tommy
  2 years

  Een groot voordeel is ook dat je foto’s, films en muziek vanaf Windows shares kan afspelen. Dus ook gemakkelijker bestanden op je NAS, onafhankelijk van UPnP.

  Antwoord Quote

 • Marcel
  2 years

  Moet je alleen je apple tv jaibreaken of ook je iphone ?

  Antwoord Quote

 • billabong
  2 years

  Weet iemand ongeveer wanneer de nieuwe apple tv te jailbreaken zal zijn?

  Antwoord Quote

 • Bert
  2 years

  Je kunt XBMC ook op Windows installeren. Ook dan kun je gebruik maken van AirPlay. Ik heb een beta van een poosje terug, daar kon je jammergenoeg alleen video en foto’s mee streamen. Dus geen audio en mirroring.

  Iemand een idee of dat gefixed is?

  Ps: je hoeft je iPhone/iPad niet te jailbreaken.

  Antwoord Quote

 • Tom
  2 years

  Een groot voordeel is ook dat je foto’s, films en muziek op Windows shares kan afspelen (maar ook via NFS, of FTP). Dus ook handig voor bestanden op je NAS, onafhankelijk van UPnP dat vaak veel formaten niet afspeelt.

  Antwoord Quote

 • 2 years

  @Marcel: Je hoeft alleen je Apple TV te jailbreaken (als je XBMC hier op wilt installeren). Je kunt XBMC ook gewoon op OSX, Windows, Ubuntu, Linux etc. installeren. Ook dan kan je gebruik maken van AirPlay.

  Antwoord Quote

 • Marciano
  2 years

  Is er dan nu ook de mogelijkheid om vanaf je laptop naar je tv te streamen zonder apple tv?

  Antwoord Quote

 • Xelation
  2 years

  Ik heb xbmc op mijn atv2 en laat hem direct booten in xbmc. Maar als ik iets via Airplay wil afspelen reboot xbmc.
  Dit zou dan toch juist zonder moeten kunnen?

  Antwoord Quote

 • bob
  2 years

  @Xelation: deels, je kunt in de instellingen inschakelen dat je airplay in xbmc kunt gebruiken. dit werkt met muziek echter niet met video. Ik heb mijn apple tv niet in xbmc laten booten maar gewoon in het iOS menu en daarna selecteer ik xbmc. hierdoor kan ik alsnog in het gewone apple menu video streamen. hopelijk helpt dit.

  Antwoord Quote

 • melpie
  2 years

  @marciano: Als jou tv Wifi of internet ondersteund wel anders is et niet mogelijk zonder een kastje er tussen

  Antwoord Quote

 • Norm
  2 years

  @melpie: hoe wil je dat doen dan? Je moet xbmc wel ergens op installeren namelijk…

  Antwoord Quote

 • iSnatch
  2 years

  Dus als ik nu een ATV3 haal kan ik 1080p streamen vanaf mij hackintosh naar de TV?!
  Kan wifi of hdd een bottleneck vormen voor 1080p? En Is een oudere router voldoende of zal er een Wifi N moeten komen?
  Bvd

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Origineel geplaatst door Bert
  Ik heb een beta van een poosje terug, daar kon je jammergenoeg alleen video en foto’s mee streamen. Dus geen audio en mirroring.Iemand een idee of dat gefixed is?Ps: je hoeft je iPhone/iPad niet te jailbreaken.

  In RC1 en RC2 was het in ieder geval mogelijk om je audio (itunes/spotify) te streamen naar XBMC. Ik ga er van uit dat het dan voor de final ook geld Het zelfde geld voor video en soms bij spelletjes. De ‘soms’ logica bij spelletjes is mij nog een beetje onduidelijk (wanneer het wel en niet gebeurt).

  Video is wel een beetje bugged. Je iphone mag niet locken naar lockscreen tijdens het bekijken van een filmpje, want dan stopt de stream (dat is in ieder geval zo bij de dumpert app). Het kan zijn dat het met de native youtube app van de iphone niet zo is, maar dat heb ik nog niet getest

  Mirroring is er in ieder geval niet bij.

  Antwoord Quote

 • maverick2001
  2 years

  Origineel geplaatst door Xelation
  Ik heb xbmc op mijn atv2 en laat hem direct booten in xbmc. Maar als ik iets via Airplay wil afspelen reboot xbmc. Dit zou dan toch juist zonder moeten kunnen?

  Heb je wel de nieuwste versie erop? Met beta’s had ik hier ook problemen mee.

  Antwoord Quote

 • tarik
  2 years

  Wat zijn de terminal codes die ik moet gebruiken om mijn xbmc versie up-te-daten (appletv 2g 4.4.4)

  Antwoord Quote

 • Rogier
  2 years

  Man, ik wil m’n Apple TV 3 jailbraken!

  Antwoord Quote

 • john
  2 years

  mm, ik heb xbmc op m’n pc staan (de juiste versie). Krijg op m’n iPhone4s (ios 5.1) ook netjes de mogelijkheid om xbmc als afspeeldevice te selecteren.. alleen komt er op geen enkele manier geluid uit.. niet met de default player, niet met tunein radio, niks.

  Iemand raad?

  Antwoord Quote

 • Harold
  2 years

  Goodplayer kon dit al, zonder jailbreak. Daarbij kan Goodplayer rechtstreeks vanaf je netwerkschijf (NAS) films afspelen, zonder PC/Mac. Dus…waarom jailbreaken/XBMC, als er alternatieven zijn. Ook Plex kan hetzelfde als XBMC, zonder jailbreak.

  Antwoord Quote

 • Ww
  2 years

  @Bert: Ik heb ook e beta versie draaien maar als ik filmpjes wil streamen met airplay haperen die heel erg. Heeft u hier geen last van?

  Antwoord Quote

Comments are closed.