Reacties voor: XBMC 11.0 Eden beschikbaar met ondersteuning voor AirPlay (jailbreak)

Mediaspeler XBMC is bij versie 11.0 aanbeland en heeft ondersteuning voor AirPlay toegevoegd. Nu kan je rechtstreeks video van je iOS-apparaat naar je Apple TV met XBMC streamen.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Een groot voordeel is ook dat je foto’s, films en muziek vanaf Windows shares kan afspelen. Dus ook gemakkelijker bestanden op je NAS, onafhankelijk van UPnP.

  2. Moet je alleen je apple tv jaibreaken of ook je iphone ?

  3. Weet iemand ongeveer wanneer de nieuwe apple tv te jailbreaken zal zijn?

  4. Je kunt XBMC ook op Windows installeren. Ook dan kun je gebruik maken van AirPlay. Ik heb een beta van een poosje terug, daar kon je jammergenoeg alleen video en foto’s mee streamen. Dus geen audio en mirroring.

    Iemand een idee of dat gefixed is?

    Ps: je hoeft je iPhone/iPad niet te jailbreaken.

  5. Een groot voordeel is ook dat je foto’s, films en muziek op Windows shares kan afspelen (maar ook via NFS, of FTP). Dus ook handig voor bestanden op je NAS, onafhankelijk van UPnP dat vaak veel formaten niet afspeelt.

  6. @Marcel: Je hoeft alleen je Apple TV te jailbreaken (als je XBMC hier op wilt installeren). Je kunt XBMC ook gewoon op OSX, Windows, Ubuntu, Linux etc. installeren. Ook dan kan je gebruik maken van AirPlay.

  7. Is er dan nu ook de mogelijkheid om vanaf je laptop naar je tv te streamen zonder apple tv?

  8. Ik heb xbmc op mijn atv2 en laat hem direct booten in xbmc. Maar als ik iets via Airplay wil afspelen reboot xbmc.
    Dit zou dan toch juist zonder moeten kunnen?

  9. @Xelation: deels, je kunt in de instellingen inschakelen dat je airplay in xbmc kunt gebruiken. dit werkt met muziek echter niet met video. Ik heb mijn apple tv niet in xbmc laten booten maar gewoon in het iOS menu en daarna selecteer ik xbmc. hierdoor kan ik alsnog in het gewone apple menu video streamen. hopelijk helpt dit.

  10. @marciano: Als jou tv Wifi of internet ondersteund wel anders is et niet mogelijk zonder een kastje er tussen

  11. @melpie: hoe wil je dat doen dan? Je moet xbmc wel ergens op installeren namelijk…

  12. Dus als ik nu een ATV3 haal kan ik 1080p streamen vanaf mij hackintosh naar de TV?!
    Kan wifi of hdd een bottleneck vormen voor 1080p? En Is een oudere router voldoende of zal er een Wifi N moeten komen?
    Bvd

  13. Origineel geplaatst door Bert
    Ik heb een beta van een poosje terug, daar kon je jammergenoeg alleen video en foto’s mee streamen. Dus geen audio en mirroring.Iemand een idee of dat gefixed is?Ps: je hoeft je iPhone/iPad niet te jailbreaken.

    In RC1 en RC2 was het in ieder geval mogelijk om je audio (itunes/spotify) te streamen naar XBMC. Ik ga er van uit dat het dan voor de final ook geld Het zelfde geld voor video en soms bij spelletjes. De ‘soms’ logica bij spelletjes is mij nog een beetje onduidelijk (wanneer het wel en niet gebeurt).

    Video is wel een beetje bugged. Je iphone mag niet locken naar lockscreen tijdens het bekijken van een filmpje, want dan stopt de stream (dat is in ieder geval zo bij de dumpert app). Het kan zijn dat het met de native youtube app van de iphone niet zo is, maar dat heb ik nog niet getest

    Mirroring is er in ieder geval niet bij.

  14. Origineel geplaatst door Xelation
    Ik heb xbmc op mijn atv2 en laat hem direct booten in xbmc. Maar als ik iets via Airplay wil afspelen reboot xbmc. Dit zou dan toch juist zonder moeten kunnen?

    Heb je wel de nieuwste versie erop? Met beta’s had ik hier ook problemen mee.

  15. Wat zijn de terminal codes die ik moet gebruiken om mijn xbmc versie up-te-daten (appletv 2g 4.4.4)

  16. Man, ik wil m’n Apple TV 3 jailbraken!

  17. mm, ik heb xbmc op m’n pc staan (de juiste versie). Krijg op m’n iPhone4s (ios 5.1) ook netjes de mogelijkheid om xbmc als afspeeldevice te selecteren.. alleen komt er op geen enkele manier geluid uit.. niet met de default player, niet met tunein radio, niks.

    Iemand raad?

  18. Goodplayer kon dit al, zonder jailbreak. Daarbij kan Goodplayer rechtstreeks vanaf je netwerkschijf (NAS) films afspelen, zonder PC/Mac. Dus…waarom jailbreaken/XBMC, als er alternatieven zijn. Ook Plex kan hetzelfde als XBMC, zonder jailbreak.

  19. @Bert: Ik heb ook e beta versie draaien maar als ik filmpjes wil streamen met airplay haperen die heel erg. Heeft u hier geen last van?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.