Downgraden iPad 2 en iPad 3 binnenkort mogelijk (jailbreak)

Dankzij een nieuw ontdekte exploit van iH8sn0w wordt het mogelijk om de iPad 2, iPad 3 en iPhone 4S te downgraden van iOS 5.1 naar iOS 5.0.1, zodat een jailbreak mogelijk wordt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ih8sn0w downgrade ios 5-1Het is binnenkort mogelijk om de iPad 2 te downgraden van iOS 5.1 naar iOS 5.0.1. Het team van iH8sn0w meldt een exploit te hebben gevonden waarmee dat mogelijk is. Daardoro wordt het gemakkelijker om de iPad 2 en mogelijk ook de iPad 3 te jailbreaken. Beide apparaten zijn voorzien van een A5-processor, al is er bij de iPad 3 wel sprake van een nieuwere versie. Door te downgraden naar iOS 5.0.1 wordt het mogelijk om recentere iPads te jailbreaken, wat bij iOS 5.1 nog niet mogelijk is. iH8sn0w is bekend van de sn0wBreeze-jailbreaktool. De nieuw gevonden exploit maakt gebruik van een kwetsbaarheid in het APticketsysteem van Apple.

Voor iOS 5.1 is nog geen tethered of untethered jailbreak mogelijk. Ook was er nog geen methode om te downgraden, al was het wel mogelijk om SHSH’s op te slaan. Dit blijft noodzakelijk om firmwareversies te kunnen herstellen. Op oudere iOS-apparaten was het al mogelijk om met behulp van SHSH’s te downgraden, maar op de iPhone 4S, iPad 2 en iPad 3 is het nu dus ook binnenkort mogelijk.

Het is nog onbekend wanneer iH8sn0w een tool uitbrengt om apparaten met A5-processor te downgraden.

ih8sn0w tweet downgrade

Om te zorgen dat je ook in de toekomst kunt blijven jailbreaken wanneer een jailbreak voor iOS 5.1 eenmaal beschikbaar wordt gemaakt is het aan te raden om de daarvoor benodigde bestanden (SHSH blobs) zo snel mogelijk met TinyUmbrella op te slaan (ook als je nu nog geen jailbreak uit wilt of kunt voeren).
Met reacties en vragen kun je terecht op het jailbreak-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2012, 12:32
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.