Drafts: iPhone-kladblok voor drukke mensen

Drafts is een nieuwe app voor mensen die veel dingen moeten onthouden. Je kunt snel iets noteren en later bedenken wat je ermee gaat doen.

drafts-iphoneDrafts is een nieuwe app voor mensen die veel aan hun hoofd hebben. Er zijn al apps voor zoals Evernote (dingen onthouden), Instapaper (later lezen) en talloze todo-apps. Maar Drafts, dat vannacht in de App Store verscheen, probeert ze allemaal overbodig te maken met één app waarin je alles kunt noteren. Een briljant idee voor een nieuw product, een tv-serie die je nog wilt kijken, of een melodietje waarvan je wilt nazoeken hoe het heet. Je zou er Siri voor kunnen gebruiken, om dit soort ingevingen te noteren in de Herinneringen-app. Drafts ondersteunt geen Siri, maar geeft er veel extra functies voor terug. Elk item in Drafts heet een ‘draft’, een kladnotitie. Je opent de app, begint meteen te typen en kunt daarbij ook de opmaaktaal Markdown gebruiken.


Je kunt de tekst converteren naar HTML, e-mailen, naar het klembord doorsturen of tweeten via één van de ondersteunde Twitter-apps. Je ziet meteen hoeveel karakters en hoeveel woorden er in je notitie staan, zodat je er bij het tweeten van activiteiten rekening mee kunt houden. Het is misschien wat moeilijk voor te stellen dat je een activiteit als ‘Vuilniszak buitenzetten’ wilt tweeten, maar een activiteit als ‘Game of Thrones kijken’ kan een leuke aanbeveling voor anderen zijn, om ook eens naar zo’n tv-serie te gaan kijken.

drafts vervangingDe app ondersteunt meerdere thema’s en lettertypes in meerdere formaten. Synchronisatie via iCloud of een andere methode wordt niet ondersteund, zodat je takenlijstje niet op meerdere iOS-apparaten te raadplegen is. De nadruk ligt op gebruiksgemak, al is het te vraag of er nog ruimte is voor alwéér een nieuwe app om snel notities te maken. Een pluspunt van Drafts is dat je gefocust bent op de inhoud, op datgene wat je wilt opschrijven. Wat je er vervolgens mee doet (doorsturen naar een todo-app, als basis van een blogposting gebruiken, e-mailen naar vrienden) is van later zorg.

Downloaden: Drafts (€0,79)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.