iMac retinascherm

Zo speel je games met betere performance op een Retina Mac

Heeft je Mac moeite met het draaien van een zware game? Je kunt een game zo instellen dat deze op een lagere resolutie afgespeeld wordt. In deze tip leggen we uit hoe je dat doet.

Hoewel de Mac niet bekend staat om er heel actief games op te spelen, is dit wel degelijk mogelijk. Als je een game op een Retina-Mac wil spelen, kan de performance van de Mac hier nog wel eens onder lijden. Maar er is een handige instelling om ervoor te zorgen dat je games in een lagere resolutie opgestart worden, zodat je Mac optimaal blijft presteren.

Games met betere performance op Retina Mac

Een game op de Mac instellen dat hij opent met een lagere resolutie.Bij het openen van een game, of elk ander programma op je Mac, kun je instellen in wat voor modus de game geopend moet worden. Dit werkt echter alleen bij Macs die uitgerust zijn met een Retina-scherm, zoals de MacBook Pro, 12-inch MacBooks en de nieuwste iMacs. Het is heel eenvoudig om een game of programma in te stellen dat deze standaard op een lagere resolutie afgespeeld wordt. Je doet dit als volgt:

  1. Open de Finder en klik op Programma’s.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een programma en kies Toon info. Je kunt ook op een programma klikken en Command + I gebruiken.
  3. In het nieuwe venster zie je een optie Open in lage resolutie. Vink deze aan.

Zolang deze optie aangevinkt blijft, open je het desbetreffende programma in een lagere resolutie. Hierdoor hoeft je Mac niet extra hard te werken om de game draaiende te houden, omdat er een deel van de rekenkracht niet gebruikt hoeft te worden om het spel in volledige resolutie weer te geven. Op Mac’s zonder een Retina-scherm vind je op deze plek overigens de optie Open in 32-bits modus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2016
Categorieën Apps, Mac
Onderwerpen games, mac, resolutie