App-aankopen in iTunes.

Apps verwijderen uit het Aankopen-overzicht in de App Store

Wil je bepaalde gekochte apps niet langer in het aankopenoverzicht van de App Store zien, dan kun je ze verwijderen. Deze tip legt uit hoe dat werkt.

In de App Store kun je zien welke iOS-apps je allemaal hebt gedownload of gekocht via het Aankopen-tabblad. Op deze manier kun je een verwijderde app makkelijk weer downloaden, of zien wat je in het verleden allemaal hebt gekocht. Het kan echter voor komen dat je een app wil verwijderen uit het Aankopen-tabblad. In deze tip leggen we uit hoe je dat kunt doen.

App-aankopen in iTunes.
Belangrijk om te weten: een app verwijderen uit het tabblad Aankopen maakt je app nog steeds beschikbaar op opnieuw te downloaden. De app wordt dan ook niet van je account verwijderd, maar wordt alleen verborgen. Op deze manier hou je het Aankopen-tabblad overzichtelijk, terwijl de apps nog wel beschikbaar zijn om opnieuw te downloaden door er specifiek naar te zoeken. Je hoeft dan dus ook niet nog een keer te betalen.

Apps verbergen in Aankopen-overzicht

Om de apps te verbergen, heb je iTunes op de desktop nodig. Volg onderstaande stappen om apps in het Aankopen-tabblad te verbergen.

  1. Open iTunes en klik op rechtsboven op je profielpagina, gevolgd door Aangeschaft (Gezinsaankopen, in het geval van Family Sharing). Zie de linker afbeelding hieronder.
  2. Je komt nu op de pagina met alle aankopen die met dat account gedaan zijn. Selecteer rechtsboven Apps.
  3. In dit overzicht zie je alle apps die met dit account gekocht zijn. Ga met je muis op de linkerbovenhoek van een appicoon staan. Je muis verandert in een handje. Normaal gesproken wordt hier een kruisje weergegeven, maar door een bug wordt deze niet getoond (zie rechter afbeelding hieronder, aangegeven met een roze cirkeltje). Je kunt echter wel op het onzichtbare kruisje klikken om de app te verbergen. Heb je iTunes versie 12.3.3 of later, dan is het kruisje wel weer zichtbaar.
  4. De app wordt vervolgens uit dit overzicht verwijderd.

Je profiel in iTunes openen. Apps verbergen in iTunes.

Mocht je gebruikmaken van Family Sharing (gezinsdeling), dan kun je dit ook rechtstreeks op je iPhone of iPad doen. Ga naar het Aankopen-tabblad, selecteer Mijn aankopen en veeg een app naar links. Er komt nu een grote rode Verberg-knop zichtbaar. Deze knop verbergt de app niet alleen uit je eigen Aankopen-overzicht, maar ook uit die van de overige gezinsleden.

Verborgen apps inzien

In iTunes is het ook mogelijk om een lijst van verborgen apps in te zien. Hiervoor zijn andere stappen nodig dan hierboven omschreven is:

  1. Open iTunes en klik wederom rechtsboven op de knop voor je profielpagina.
  2. Kies nu voor Accountinfo.
  3. Vul je wachtwoord van je Apple ID in en klik op Toon account.
  4. Scroll naar het onderdeel iTunes in de cloud en klik op Beheer achter Verborgen aankopen.
  5. In het volgende scherm klik je rechtsboven op Apps. Je ziet nu een overzicht van alle verborgen apps van jouw account.
  6. Om een app weer zichtbaar te maken, klik je onder een app op Weergeven.

Verborgen apps in iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2016
Categorie iTunes
Onderwerpen app store, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes