Fotolader icoon

Melding van Fotolader uitschakelen bij aansluiten van je iPhone of iPad

Sluit je een iPhone of iPad aan op de computer, dan verschijnt er een ongewenste melding digitale camera. De Mac probeert dan de Fotolader te openen. Zo zet je het uit!

Bij het aansluiten van je iPhone of iPad op de desktop kan er een melding verschijnen van de Fotolader. Deze app denkt dat er een digitale camera is aangesloten en wil de foto’s inlezen. Wil je dit niet? Dan kun je de melding ook uitschakelen.

Melding Fotolader uitschakelen

Zodra je je iPhone of iPad aansluit op de Mac kan er een pop-up verschijnen, die aanbiedt om de foto’s op het toestel meteen te importeren. Dit gebeurt ook als je een digitale camera of een kaartlezer met SD-geheugenkaart aansluit. Misschien wil je niet importeren of heb je al een andere oplossing gevonden om je foto’s te backuppen. De melding van de Fotolader kun je als volgt uitschakelen:

  1. Open Programma’s > Fotolader.
  2. Sluit je iPhone of iPad aan via de bijgeleverde USB-kabel. Je toestel verschijnt nu onder ‘Apparaten’.
  3. Klik op het icoontje van je toestel in de linkerkolom. De foto’s die je hebt opgeslagen verschijnen in de rechterkolom.

Fotolader Mac

  1. Klik links onderin op het vierkantje met de punt naar boven (zie blauwe pijl). Er verschijnt een instellingenmenu.
  2. Klik op het uitklapmenu en selecteer de optie ‘Geen programma’.

Fotolader iPhone uitschakelen

Pop-up van Foto’s-app voorkomen

Vaak zal het de Foto’s-app zijn die een pop-up geeft. Je kunt dit uitschakelen via de app zelf:

  1. Open de Foto’s-app op de Mac.
  2. Sluit de iPhone of iPad aan en zorg dat de Foto’s-app zoals gebruikelijk opstart.
  3. Kies bovenin het scherm de instellingen voor Import.
  4. Zet het vinkje bij Open Foto’s uit.

Foto's pop-up uitschakelen

Pop-ups van andere apps zoals Dropbox voorkomen

Er zijn nog meer apps die pop-ups kunnen geven, bijvoorbeeld Dropbox. Telkens wanneer je je iPhone of iPad aansluit toont deze app een pop-up met het verzoek om je foto’s te importeren naar de map Camera-uploads. Je kunt dit in- of uitschakelen via de instellingen van de app. Op een soortgelijke wijze werkt het bij andere apps:

  1. Open de Dropbox-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Recent, tik op het tandwiel bovenaan en tik op Camera-upload.
  3. Zet op het volgende scherm de optie Camera-upload uit.

Dropbox popup op de Mac

Wil je meer weten over de Fotolader op de Mac, lees dan onderstaand artikel!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie Foto
Onderwerp digitaal