FaceTime gebruiken achter een firewall

We leggen uit hoe je FaceTime achter een firewall kunt gebruiken, zodat de videodienst niet wordt geblokkeerd.

FaceTime is een dienst van Apple, waarmee je kunt videobellen via Wi-Fi. Bij de meeste Wi-Fi-netwerken werkt videobellen prima, maar als je achter een firewall zit, kan het toch problemen opleveren. Bedrijven en onderwijsinstellingen maken vaak gebruik van firewalls voor extra beveiliging. Ze kunnen daarmee bepaalde soorten internetverkeer voorkomen, bijvoorbeeld bellen via Skype.

facetime iphoneFirewalls werken met netwerkpoorten, die je als beheerder kunt open- of dichtzetten. Bij het gebruik van FaceTime kan het gebeuren dat bepaalde poorten gesloten zijn, waardoor de dienst niet werkt. Nu is het lastig om bij een bedrijf of school de instellingen van de firewall te laten wijzigen, maar heb je zelf het beheer over zo’n firewall, dan kun je zelf de poortdoorsturing aanpassen.

Om FaceTime op een Wi-Fi-netwerk te gebruiken moet poortdoorsturing ingeschakeld zijn voor de poorten 443 (TCP), 3478–3497 (UDP), 16384–16386 (UDP) en 16393–16402 (UDP). In de handleiding van je router, firewall of beveiligingssoftware kun je nazoeken hoe je dit aanpast, aangezien dit per geval verschilt.

Apple heeft een knowledgebase-artikel hierover gepubliceerd, waar je nog wat meer informatie vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2014
Categorieën Apps, Internet
Onderwerpen beveiliging, facetime, firewall