Digital Crown in Apple Watch Series 4

Trillingen in de Digital Crown op de Apple Watch vervelend? Zo zet je het uit

In de recente Apple Watch-modellen geeft de Digital Crown kleine trillingen als je eraan draait. Als je dit liever niet wil, kun je dit uitschakelen via de instellingen op je Apple Watch of iPhone. Wij laten je zien hoe dat moet.

Sinds de Apple Watch Series 4 is de Digital Crown een stukje geavanceerder. Tijdens het draaien zorgt deze ook voor kleine tikjes. De draaiknop voelt daardoor meer aan als een mechanische knop en geeft je ook feedback als je tot het einde van een pagina gescrolld bent. Apple noemt dit de Haptic Crown. Wil je deze tikjes niet, dan schakel je ze eenvoudig uit.

Trilling Digital Crown uitschakelen

De trillingen in de Digital Crown vind je in deze modellen:

Op alle andere modellen heb je dit niet: het draaien aan de Digital Crown gaat zonder extra feedback en subtiel tikgeluidje. Dit geluidje is zo zacht, dat je dit alleen zelf hoort.

Zo schakel je de trillingen van de Digital Crown uit:

Op iPhone

  1. Open de Watch-app op de gekoppelde iPhone.
  2. Ga in het tabblad Mijn Watch naar Horen en voelen.
  3. Zet de schakelaar bij Voelbare signalen via Crown uit.

Haptic Crown: trillingen en voelbare signalen in de Digital Crown.

Op Apple Watch

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op Horen en voelen.
  3. Scroll naar beneden en zet de optie bij Voelbare signalen via Crown uit.

Werkt je Digital Crown niet? Dan zijn er tips om hem schoon te maken zodat hij weer soepel draait. Lees ook onze uitleg over de Digital Crown, want daarin lees je wat allemaal met deze veelzijdige knop kan doen. We hebben ook een tip waarin je leest hoe je de Apple Watch als een pro kan bedienen.

Er zijn nog veel meer instellingen die je aan kan passen voor het horen en voelen met je Apple Watch. Je kan bijvoorbeeld de Apple Watch harder laten tikken, zodat je geen enkele melding meer mist. Via het Bedieningspaneel op je Apple Watch kun je het geluid muten, maar mocht je dit per ongeluk vergeten zijn dan kun je met je handpalm de Apple Watch stilhouden. In onze tips lees je daar alles over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2020
Categorie Apple Watch
Onderwerp apple watch
Devices Apple Watch SE, Apple Watch Series 4, Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 6