Digital Crown in Apple Watch Series 4

Vind je trillingen van de Digital Crown vervelend? Zo zet je ze uit

Geen voelbare tikjes meer
In de recente Apple Watch-modellen geeft de Digital Crown kleine trillingen als je eraan draait. Als je dit liever niet wil, kun je dit uitschakelen via de instellingen op je Apple Watch of iPhone. Wij laten je zien hoe dat moet.

Sinds de Apple Watch Series 4 is de Digital Crown iets geavanceerder geworden. Tijdens het draaien zorgt deze ook voor kleine tikjes. De draaiknop voelt daardoor meer aan als een mechanische knop en geeft je ook feedback als je tot het einde van een pagina gescrolld bent. Apple noemt dit de Haptic Crown. Wil je deze tikjes niet, dan schakel je ze eenvoudig uit.

Geschikte modellen voor Digital Crown-trillingen

De trillingen in de Digital Crown vind je in deze modellen:

Op alle oudere modellen heb je dit niet: het draaien aan de Digital Crown gaat zonder extra feedback en subtiel tikgeluidje.

Trilling Digital Crown uitschakelen

Dankzij de tikjes voelt de draaiknop niet alleen mechanisch aan, maar gaat het draaien ook wat nauwkeuriger. Het geluidje zelf is zo zacht, dat je dit alleen zelf hoort en voelt. Standaard staat dit ingeschakeld op geschikte modellen. Vind je het toch vervelend, dan schakel je de trillingen van de Digital Crown zo uit:

Op iPhone

  1. Open de Watch-app op de gekoppelde iPhone.
  2. Ga in het tabblad Mijn Watch naar Horen en voelen.
  3. Zet de schakelaar bij Voelbare signalen via Crown uit.

Haptic Crown: Voelbare signalen van de Crown op Apple Watch uitschakelen

Op Apple Watch

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op Horen en voelen.
  3. Scroll naar beneden en zet de optie bij Voelbare signalen via Crown uit.

Onder de schakelaar voor voelbare signalen van de Digital Crown, vind je ook een schakelaar om voelbare meldingen en voelbare systeemsignalen uit te schakelen. Wil je dus helemaal geen tikjes meer voelen, dan kun je dat hier uitschakelen.

Werkt je Digital Crown niet? Dan zijn er tips om hem schoon te maken zodat hij weer soepel draait. Lees ook onze uitleg over de Digital Crown, want daarin lees je wat allemaal met deze veelzijdige knop kan doen. We hebben ook een tip waarin je leest hoe je de Apple Watch als een pro kan bedienen.

Bekijk ook

Als de Digital Crown van je Apple Watch problemen geeft: dit kun je doen

Is de Digital Crown van de Apple Watch stroef gaan draaien of werkt het helemaal niet? In deze tip leggen we stapsgewijs uit wat je moet doen als de digitale kroon van de Apple Watch problemen geeft.

Er zijn nog veel meer instellingen die je aan kan passen voor het horen en voelen met je Apple Watch. Je kan bijvoorbeeld de Apple Watch harder laten tikken, zodat je geen enkele melding meer mist. Via het Bedieningspaneel op je Apple Watch kun je het geluid muten, maar mocht je dit per ongeluk vergeten zijn dan kun je met je handpalm de Apple Watch stilhouden. In onze tips lees je daar alles over.

Bekijk ook

Zo laat je de Apple Watch harder op je pols tikken

De Apple Watch harder op je pols laten tikken bij binnenkomende meldingen? In deze tip leggen we uit hoe je dat precies voor elkaar krijgt. Zo mis je nooit meer een belangrijke notificatie!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch