CarPlay-Draadloos-iOS-9

Zo weet je welke auto’s CarPlay ondersteunen

Ga je een nieuwe auto kopen en wil je weten of deze Apple CarPlay ondersteunt? Apple maakt het tegenwoordig gemakkelijker om dit snel te controleren dankzij een speciale webpagina.

CarPlay-Draadloos-iOS-9

Als je een nieuwe auto gaat kopen, kan het als Apple-gebruiker een grote rol spelen of de wagen Apple’s CarPlay ondersteunt. Goed nieuws dus dat Apple het gemakkelijker heeft gemaakt om te zien welke voertuigen van dit systeem gebruik kunnen maken. In deze tip lees je precies hoe je te weten komt welke auto’s CarPlay ondersteunen.

Apple heeft een nieuwe webpagina in het leven geroepen waarop je overzichtelijk kunt zien welke modellen CarPlay ondersteunen. Volgens de tekst op de pagina zijn er inmiddels meer dan honderd modellen om uit te kiezen die allemaal 2016 en 2017 als modeljaar hebben.

Welke auto’s ondersteunen CarPlay?

Zo’n beetje alle grote automerken zijn vertegenwoordigd op de webpagina: Audi, Citroen, Ferrari, Ford, Mitsubishi, Opel, Peugeot en Seat bijvoorbeeld. De lijst zal ongetwijfeld verder aangevuld worden zodra meer modellen CarPlay gaan ondersteunen. De website is dus een handige om te onthouden voor het moment dat je een nieuwe auto gaat kopen.

Het gaat voorlopig om te Amerikaanse website van Apple, aangezien je op de Nederlandse pagina alleen logo’s van auto’s kunt zien.

De pagina van Apple is te bezoeken via deze link.

Met CarPlay koppel je een iPhone aan het entertainmentsysteem van een auto. Hierdoor kun je bepaalde apps van Apple gebruiken terwijl je achter het stuur zit. Denk hierbij aan navigatie en het voeren van handsfree telefoongesprekken.

Sinds april 2015 is CarPlay officieel beschikbaar in Nederland, onder meer dankzij de inbouwsystemen van Pioneer Alpine en Parrot. Je kunt alles over CarPlay lezen in ons uitgebreide dossier over het systeem.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen auto, carplay