YouTube-app verwijdert standaard volume-aanduiding bij fullscreen video’s

YouTube heeft een frustratie in haar app opgelost. Bij het bekijken van een schermvullende video in de YouTube-app, wordt het beeld niet meer geblokkeerd zodra je het volume aanpast. YouTube heeft nu zijn eigen volume-indicator.

YouTube-appicoon.Misschien ken je het wel: je bent een YouTube-filmpje op je iPhone aan het kijken in een schermvullende landscape-weergave, maar het geluid staat te zacht. Zodra je dan de knoppen op de iPhone gebruikt om het volume harder te zetten, kwam de standaard volume-aanduiding van iOS schermvullend in beeld, waardoor een deel van de video hinderlijk geblokkeerd werd. In een nieuwe update blijkt dat YouTube (link) dit verwijderd heeft en vervangen heeft door een eigen in-app volume-aanduiding.

Volume aanpassen in YouTube bij landscape-video’s

De nieuwe volume-aanduiding van YouTube is alleen zichtbaar bij het bekijken van een video in landschapsweergave. De volume-aanduiding is zichtbaar op zowel de iPhone als iPad en wordt bovenaan de video weergegeven met een subtiele balk. Door het volume aan te passen in de schermvullende weergave, zowel tijdens het afspelen als bij een gepauzeerde video, wordt deze balk steeds witter, wat aangeeft dat het volume steeds hoger wordt.

YouTube met volume indicator.

Voorheen werd het beeld gedeeltelijk geblokkeerd door de standaard weergave die iOS geeft bij het aanpassen van het volume. Ook in iOS 10 is deze nog aanwezig en het is prettig dat YouTube dit nu zelf aangepast heeft. Overigens gebruikt Instagram een soortgelijke volume-indicatie, maar die wordt bij een video afgebeeld op de plek van de statusbalk op de iPhone. De volume-indicator van YouTube is beschikbaar in de meest recente versie van de YouTube-app.

Volume-indicator in iOS.

https://www.iculture.nl/gids/youtube-iphone-ipad-apple-tv/

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 augustus 2016 om 9:34
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.