Mobiel Bankieren van ING met instellingen.

Mobiel Bankieren van ING vervangt TAN-codes bij iDEAL-betalingen

De Mobiel Bankieren-app van ING kun je betalingen van webshops afrekenen via de app. Ook krijg je de verwachte uitgaven van de komende 35 dagen te zien.

Een paar dagen geleden werd al bekend dat de Mobiel Bankieren-app het huidige systeem van TAN-codes overbodig zou kunnen maken en vanaf vandaag is de eerste stap gemaakt. In de vernieuwde app, die vandaag is verschenen, kun je betaalopdrachten die je via iDEAL verricht via de mobiele app afhandelen. Het werkt met een QR-code die op het scherm verschijnt.

iDEAL-betalingen goedkeuren met QR-code

Mobiel bankieren met QR-codeIn de vernieuwde app kun je aankopen op de computer via iDEAL direct betalen via de Mobiel Bankieren-app. Ben je klaar met shoppen en klik je op de knop ‘Betalen met de Mobiel Bankieren App’ op het iDEAL-inlogscherm, dan krijg je een QR-code te zien. Deze scan je met de app, waarna je de iDEAL-betaling afhandelt in de app zoals je gewend bent.

Als je momenteel gebruikmaakt van internetbankieren bij de ING, moet je elke betaalopdracht die je via de ING-website doet goedkeuren met een TAN-code. Je hebt hierdoor geen apart apparaatje nodig zoals bij de ABN AMRO of Rabobank, maar vult de gegeven TAN-code in om de opdracht te verzenden. Momenteel kan dat via een papieren TAN-lijst of via een code die je per sms of stemcomputer kunt ontvangen op je telefoon. Deze toevoeging van iDEAL-betalingen via de app is de eerste stap ter vervanging van de TAN-codes. In het najaar moet het ook mogelijk worden om betaalopdrachten die je invoert via de Mijn ING-website met de Mobiel Bankieren-app te versturen.

Kijk Vooruit: 35 dagen vooruitkijken

Tot slot zou de Kijk Vooruit-functie nu voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Deze optie werd een tijd terug al aangekondigd en is de afgelopen weken al bij meerdere gebruikers beschikbaar gekomen. Nu zou deze functie dus echt bij alle gebruikers zichtbaar moeten zijn zodra je het af- en bijschrijvingen overzicht van een rekening bekijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2016, 10:24
Categorie Apps
Onderwerpen ing bankieren, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.