iPhone 7 Plus camera

‘Apple was van plan drie iPhone 7-modellen te maken’

Apple zou op het laatste moment plannen om drie iPhone 7-modellen te maken, hebben geschrapt. In plaats daarvan komen er twee iPhone 7-modellen, waarvan eentje met dubbele cameralens.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple staat erom bekend dat ze plannen in de ijskast durven te zetten. Als een bepaalde functie niet goed werkt, passen ze een nieuw toestel op het laatste moment aan. Een compleet toestel schrappen van de planning is echter iets nieuws. Toch schijnt dat gebeurd te zijn met de drie iPhone 7-modellen die Apple van plan was op de markt te brengen. In plaats daarvan heeft Apple weer gekozen voor twee modellen, die onderling heel verschillend zijn.

iPhone 7: drie modellen

‘Drie modellen iPhone 7’

Je hebt ongetwijfeld de foto’s en video’s van drie mogelijke iPhone 7-modellen wel zien langskomen. Apple zou van plan zijn om dit jaar drie iPhone-modellen op de markt te brengen:

  • Een 4,7-inch model met enkele camera, vergelijkbaar met de iPhone 6s.
  • Een 5,5-inch model met enkele camera, vergelijkbaar met de iPhone 6s Plus.
  • Een 5,5-inch model met dubbele camera en Smart Connector.

Blijkbaar levert de Smart Connector nog wat problemen op, want Apple zou besloten hebben om de plannen om te gooien. Er komen nu nog maar twee modellen, omdat de twee laatstgenoemde zullen worden gecombineerd tot één model met dubbele camera, maar zonder Smart Connector. Dat beweert de Japanse nieuwssite Nikkei op basis van eigen bronnen.

Apple staat onder druk
“Dit is nog nooit gebeurd”, aldus de Japanse krant. Apple maakte nooit eerder zo’n drastische beslissing, een paar maanden voordat de nieuwe iPhones in de verkoop gaan. Volgens een tipgever gaat het om “een bewogen jaar voor Apple”. Het bedrijf zou onder druk staan en de concurrentie is zo sterk dat Apple het duurdere Pro-model wel moest schrappen.

De beslissing kan gunstig of ongunstig uitpakken voor consumenten. Als je gewend bent om 5,5-inch iPhone te gebruiken, ben je straks verplicht om het (waarschijnlijk duurdere) model met dubbele cameralens aan te schaffen. Voor mensen die veel fotograferen kan het juist gunstig uitpakken: zij krijgen straks de dubbele cameralens op het ‘normale’ 5,5-inch model.

Volgende model van glas?

Ondertussen is veel informatie over de iPhone 7 al uitgelekt en is het geruchtencircuit zich aan het voorbereiden op de iPhones van volgend jaar. Eveneens via Nikkei vernemen we dat Apple’s vaste productiepartner Foxconn bezig is om een behuizing van glas te ontwikkelen. Foxconn zou al sinds vorig jaar bezig zijn met het perfectioneren van de behuizing van glas. De verwachting is ook dat Apple in 2017 de schermtechnologie van de iPhones gaat aanpakken en van LCD naar OLED gaat overstappen. Met een glazen behuizing gaan we terug naar het tijdperk van de iPhone 4 en 4s, toen de voor- en achterkant van glas waren gemaakt, met een metalen rand rondom. De nieuwe modellen zullen er waarschijnlijk wel iets anders uit gaan zien, met een gebogen scherm rondom de randen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2016, 9:33
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.