Apple Pay in Rusland

Apple Pay bestaat 3 jaar: 4000 banken, 20 landen, binnenkort in Scandinavië

Apple Pay bestaat 3 jaar! Tijd voor Apple om wat cijfers vrij te geven: zo zijn er nu 4000 deelnemende banken in 20 landen. Ook komt de betaaldienst naar Scandinavië. Maar hoe zit het dan met ons land?

Het is drie jaar geleden dat Apple Pay van start ging, de betaaldienst die volgens geruchten (en volgens Siri) binnenkort in Nederland beschikbaar komt. Apple heeft op de driejarige verjaardag wat cijfers vrijgegeven, om duidelijk te maken hoe het er nu voor staat.

Apple Pay in Rusland

3 jaar Apple Pay

Jennifer Bailey is binnen Apple verantwoordelijk voor de uitrol van Apple Pay. In een presentatie op het evenement Money20/20 Las Vegas gaf ze wat cijfers over Apple Pay. Want ook al lijkt het op Benelux-niveau maar niet op te schieten, wereldwijd heeft Apple al duizenden banken aangesloten en is er al een dekking van 70% als je naar totaal betaalvolume kijkt:

  1. Apple Pay is nu beschikbaar in 20 markten wereldwijd
  2. Hiermee dekt Apple 70% van het volume aan kaartbetalingen af
  3. Er doen nu 4.000 creditcardbedrijven, banken en andere bedrijven die betaalkaarten uitgeven mee
  4. 50% van de Amerikaanse winkels accepteert Apple Pay
  5. Apple Pay is goed voor 90% van de mobiele transacties in markten waar het beschikbaar is

‘Introductie Scandinavië komt eraan’

Interessant is dat Bailey bij deze cijfers meteen Denemarken, Finland, Zweden en de Verenigde Arabische Emiraten meerekende. In die landen is Apple Pay nog niet officieel van start gegaan, maar er waren wel aanhoudende geruchten over. Helaas noemde de topvrouw niet Nederland en Polen, twee andere landen waarvan de start aanstaande zou zijn.

Verder kondigde Bailey aan dat op alle Ticketmaster-locaties ondersteuning komt voor contactloze concertkaartjes. Een van de grootste supermarktketens van de VS, Albertsons, gaat de betaaldienst in 2300 winkels aanbieden, waaronder Safeway. Dick’s Sporting heeft de betaaldienst in 675 winkels ingevoerd en Saks Fifth Avenue is nog bezig.

Tenslotte gaf de topvrouw een demonstratie van Apple Pay Cash, waarmee je geld kunt sturen tussen vrienden. Deze functie is nog niet beschikbaar, maar lijkt er in iOS 11.1 aan te komen. Volgens Bailey wordt het al getest door “duizenden Apple-medewerkers”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2017, 9:06
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.