youtube-1440p

‘YouTube werkt aan eigen livestream-app YouTube Connect’

YouTube zou een graantje mee willen pikken van de livestream-hype. In de vorm van YouTube Connect krijgen apps als Periscope er mogelijk een geduchte concurrent bij.

youtube-1440p

Livestreamen is populair en apps als Periscope zorgen ervoor dat je alleen je iPhone nodigt hebt om ergens live verslag van te doen. YouTube wil ook een graantje meepikken van deze hype en zou daarom aan livestream-app YouTube Connect werken. Dit schrijft Venturebeat op basis van anonieme bronnen.

YouTube Connect is direct al interessant, omdat je er een livestream direct mee op YouTube zou kunnen zetten. Dit maakt het voor kijkers gemakkelijker om na afloop van de livestream een opgeslagen versie terug te kijken. In een chatvenster kunnen kijkers reageren.

YouTube wil livestreamen met smartphones versimpelen

Zodra je een stream aanmaakt in de Connect-app, duikt deze automatisch ook op in je YouTube-kanaal. YouTube ondersteunt immers al langer live video, maar tot nu toe was dit vooral handig als je vanaf je computer een filmpje maakte. De iOS- en Android-app breidt de functie uit naar smartphones.

Naast het opzetten van een livestream, kun je vanuit YouTube Connect ook naar anderen kijken. In een afzonderlijk tabblad verschijnt een overzicht van de populairste streams, en kun je kanalen volgen zodat je altijd weet wanneer ze live zijn.

Twitters Periscope is momenteel de populairste livestream app voor iOS, zeker toen concurrent Meerkat het onlangs voor gezien hield. Als er echter een videodienst is die Periscope van de livestream-troon kan stoten, dan is het YouTube wel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2016, 9:04
Categorie Apps
Onderwerpen livestream, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.