‘YouTube werkt aan eigen livestream-app YouTube Connect’

YouTube zou een graantje mee willen pikken van de livestream-hype. In de vorm van YouTube Connect krijgen apps als Periscope er mogelijk een geduchte concurrent bij.

youtube-1440p

Livestreamen is populair en apps als Periscope zorgen ervoor dat je alleen je iPhone nodigt hebt om ergens live verslag van te doen. YouTube wil ook een graantje meepikken van deze hype en zou daarom aan livestream-app YouTube Connect werken. Dit schrijft Venturebeat op basis van anonieme bronnen.


YouTube Connect is direct al interessant, omdat je er een livestream direct mee op YouTube zou kunnen zetten. Dit maakt het voor kijkers gemakkelijker om na afloop van de livestream een opgeslagen versie terug te kijken. In een chatvenster kunnen kijkers reageren.

Bekijk ook

YouTube Picture in Picture bekijken op iPad en iPhone

Standaard werkt de YouTube-app meestal niet met Picture in Picture, maar in deze tip leggen we vier alternatieve opties uit, zodat je YouTube-filmpjes toch als Picture in Picture-filmpje kunt bekijken op je iPhone of iPad

YouTube wil livestreamen met smartphones versimpelen

Zodra je een stream aanmaakt in de Connect-app, duikt deze automatisch ook op in je YouTube-kanaal. YouTube ondersteunt immers al langer live video, maar tot nu toe was dit vooral handig als je vanaf je computer een filmpje maakte. De iOS- en Android-app breidt de functie uit naar smartphones.

Naast het opzetten van een livestream, kun je vanuit YouTube Connect ook naar anderen kijken. In een afzonderlijk tabblad verschijnt een overzicht van de populairste streams, en kun je kanalen volgen zodat je altijd weet wanneer ze live zijn.

Twitters Periscope is momenteel de populairste livestream app voor iOS, zeker toen concurrent Meerkat het onlangs voor gezien hield. Als er echter een videodienst is die Periscope van de livestream-troon kan stoten, dan is het YouTube wel.

Bekijk ook

Maak vanaf nu een Periscope-livestream met je GoPro

Periscope gaat het makkelijk maken om een livestream te maken met je GoPro-camera. Een update voor de app koppelt de actiecamera met de app zodat je direct kunt beginnen met uitzenden.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.