Blendle 3 Trending deze week

Blendle 3.0 heeft nieuwe Trending-tijdlijn en betere reader

Blendle is vanaf vandaag compleet vernieuwd, met een verbeterde reader en een nieuwe Trending-tijdlijn. Ook ging Blendle vandaag in de VS van start.

Blendle 3, een artikel

Vorig jaar kreeg Blendle een compleet nieuw design in versie 2.0 en een verbeterde lay-out op de iPad. Vandaag verschijnt er opnieuw een grote update waarin het “hele design overhoop is gehaald, met het oog op de toekomst”, aldus het team. iCulture probeerde de vernieuwde app alvast.

Blendle 3.0: makkelijker navigeren

De Blendle-app heeft een verbeterde reader gekregen en maakt het browsen makkelijker. Maar wat het meest opvalt bij het opstarten van de vernieuwde app zijn de knoppen onderin het scherm, waarmee je makkelijk naar de vernieuwde Trending-tijdlijn kunt bladeren. Daarop zie je in één oogopslag welke artikelen bij andere lezers in de smaak vallen. Wat ook opvalt is dat de naam van de app niet meer Blendle Trending is, want het draait om méér dan alleen die trending tijdlijn.

Blendle 3 Trending-knop

Onderin het scherm zie je een balk met 4 knoppen: Mijn Blendle, Trending, Leeslijst en Meer. Via Mijn Blendle zie je artikelen die jij waarschijnlijk leuk vindt. In mijn geval stonden er bijvoorbeeld de populairste artikelen uit het Parool en NRC. Sommige artikelen zijn vooral veel gelezen, andere zijn Staff Picks, dus aanbevelingen van de redactie. Wat me opviel is dat het niet onderwerpen zijn die in jouw straatje hoeven te passen. Een artikel over voetballer Hakim Zyjech staat bovenaan het lijstje, maar uit mijn eerdere bladergedrag op Blendle blijkt nergens dat ik graag over voetbal lees.

Je kunt dus nog steeds niet in het wilde weg door Blendle bladeren, zoals op de desktop, maar je kunt wel (via Meer) aangeven over welke onderwerpen je graag leest. Het Meer-tabblad laat ook zien hoeveel tegoed je nog hebt. In de vernieuwde app ontvang je meldingen als er een artikel populair is; eventueel kun je dit uitzetten. In de Leeslijst vind je net als voorheen de artikelen die je hebt opgeslagen.

Blendle's Tech-kanaal
Leuk om te weten: in mijn vrije tijd ben ik tech-curator op Blendle. Je kunt me hier volgen. Of volg het tech-kanaal van Blendle.

Door de nieuwe indeling met knoppenbalk onderin krijgt de Blendle-app een wat traditioneler uiterlijk. Voorheen verschenen de artikelen in banen op het scherm, waarbij je kon scrollen om Trending, Staff Picks, Grote Interviews, Sport, Media en dergelijke te zien.

Blendle 3.0 komt eerder dan verwacht

De vernieuwde app wordt vandaag versneld uitgebracht, eerder dan gepland. Door een probleem met certificaten werkte de Blendle-app opeens niet meer, waardoor gebruikers alleen nog opgeslagen artikelen konden lezen. Dat probleem is in deze update meteen verholpen.

Blendle 3 Trending deze week

Blendle ook in Amerika

De digitale kranten- en tijdschriftenkiosk van Blendle staat sinds gisteren ook open voor Amerikaanse gebruikers. Het was al langer mogelijk om Amerikaanse kranten te lezen via de dienst, bijvoorbeeld The Wall Street Journal.

Blendle in Amerika

Amerikanen vinden in de kiosk ook artikelen van The New York Times, The Washington Post en andere bekende titels terug. In totaal doen er 20 uitgevers mee. De Amerikaanse Blendle-gebruikers betalen tussen de 9 en 49 dollarcent per artikel. Als een artikel niet bevalt kunnen ze geld terugvragen. In Nederland, België en inmiddels ook in Duitsland heeft Blendle meer dan 100.000 betalende gebruikers.

Blendle 3 geld terugvragen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2016, 10:00
Categorie Apps
Onderwerp blendle
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.