iPad Pro rijtje met fiets

Buitenlandse pre-order gestart voor iPhone SE en 9,7-inch iPad Pro

In de eerste groep landen is het pre-orderen van de iPhone SE en iPad Pro van start gegaan. Op 31 maart worden ze uitgeleverd. Nederland en België zijn op 29 maart aan de beurt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als je snel een iPhone SE of kleinere iPad Pro wilt hebben, en je vindt het niet erg om een flink stuk te reizen, dan is nu het moment. In de eerste groep landen is het pre-ordere van de iPhone SE en 9,7-inch iPad Pro van start gegaan. Nederland en België zijn op 29 maart aan de beurt voor de pre-order.

iPad Pro familie

Eerste groep landen: Duitsland, Frankrijk en meer

In de eerste groep landen zitten Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en verder weg gelegen landen zoals Australië, Canada, China, Hongkong, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Singapore, de Amerikaanse Maagdeneilanden en de Verenigde Staten zelf. Eerder vannacht ging de Apple Store al offline, om vervolgens om klokslag 8:01 uur weer beschikbaar te komen. De pre-order gaat gelijktijdig van start in alle landen.

Het tijdplan is dus als volgt:

  • 24 maart: reserveren in de eerste groep landen
  • 29 maart: reserveren in Nederland en België
  • 31 maart: producten ophalen in de eerste groep landen
  • ‘begin april’: producten ophalen/laten bezorgen in Nederland en België (Apple heeft nog geen concrete datum genoemd, maar het zou rond 6 of 7 april kunnen liggen).

Update 8:30 uur: Afhalen in de winkel lijkt voorlopig nog niet mogelijk.
Update 8:45 uur: Mensen die op de website geen bestelmogelijkheid zien, kunnen beter even in de Apple Store-app op de iPad kijken.
Update 9:00 uur: De kleuren spacegrijs en zilver zijn erg populair en lijken het eerst op te raken.
Update 12:00 uur: De levertijden van de 64GB-modellen lopen iets op, maar alle modellen zijn nog goed verkrijgbaar.

Wat dit jaar opvalt is dat de prijzen buiten de VS opmerkelijk hoog zijn. De $399 kostende iPhone SE kost in Europa bijvoorbeeld €489. Wat ook opvalt is dat er dit jaar vrijwel geen prijsverschil is tussen Europese landen. Vorig jaar was je met de iPhone 6s een tientje goedkoper uit in Duitsland. Die prijzen heeft Apple dit jaar rechtgetrokken: ongeacht of je in Duitsland, Frankrijk, België of Nederland koopt, je betaalt €489 voor het instapmodel van 16GB.

Hoe het reserveren van een iPhone in Duitsland werkt, hebben we beschreven in een apart artikel.

Voldoende voorraad verwacht

iPad Pro groot en kleinEr zijn geen geruchten geweest over krappe voorraden, dus de kans is groot dat je ook bij bestellen later vandaag nog voldoende keus hebt. Vorig jaar waren bij de iPhone 6s in de loop van de dag veel modellen nog verkrijgbaar, ook met de mogelijkheid om ‘s ochtends vroeg op te halen. Wel kunnen accessoires zoals het Smart Keyboard snel op raken. Een alternatief is om op 31 maart op de bonnefooi naar een buitenlandse Apple Store te rijden, maar daarbij loop je wel het risico dat jouw model niet meer op voorraad is.

Eerste exemplaren op 31 maart

Reserveer je vandaag een iPhone SE of kleine iPad Pro in Duitsland, Frankrijk, of een van de andere landen, dan kun je deze op 31 maart laten bezorgen. Laten opsturen naar een Nederlands of Belgisch adres is waarschijnlijk niet mogelijk. Wel kun je je bestelling laten opsturen naar een lokaal adres, bijvoorbeeld familie of vrienden.

Tip! Inmiddels kun je al de iPhone SE reserveren in Nederland en België. Check ook onze iCulture Vergelijker voor de iPhone SE prijzen en de beste iPhone-aanbiedingen van dit moment.

Dit artikel bevat (al dan niet geautomatiseerde) verwijzingen naar een of meer winkels. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. Het artikel is zonder inbreng van genoemde bedrijven tot stand gekomen. Lees onze disclaimer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2016, 11:21
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad pro, iPhone SE
Device iPhone SE

Actuele iPhone SE deals

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.