Periscope livestream iPhone

Maak vanaf nu een Periscope-livestream met je GoPro

Periscope gaat het makkelijk maken om een livestream te maken met je GoPro-camera. Een update voor de app koppelt de actiecamera met de app zodat je direct kunt beginnen met uitzenden.

Periscope livestream iPhone

Periscope gaat nauw samenwerken met GoPro-actiecamera’s. De nieuwste versie van de app kan via je iPhone verbinding maken met een GoPro Hero 4, zodat je direct een livestream kunt starten vanaf het actiecameraatje.


Om een Periscope-stream op een GoPro Hero 4 te starten moet je iPhone wel met het Wi-Fi-netwerk van de GoPro verbonden zijn. Op dat moment kun je Periscope openen om direct je uitzending te starten. In de updatebeschrijving van de app wordt de GoPro Hero 4 specifiek genoemd, wat erop duidt dat dit de enige GoPro is die de functie ondersteunt.

Snel schakelen tussen iPhone en GoPro

Door een GoPro aan Periscope (link) te koppelen nemen bovendien de mogelijkheden van je livestream toe. Zo kun je dubbelklikken op het scherm om tussen de camera van de GoPro en die van je iPhone te schakelen, wat bijvoorbeeld van pas komt als je tijdens een livestream verschillende camerastandpunten wilt gebruiken.

Periscope is niet de eerste livestreamingdienst die in zee gaat met de GoPro-actiecamera’s. In juli 2015 was het al mogelijk om Meerkat met een GoPro te koppelen. De functie werd destijds positief ontvangen, omdat je nu een livestream kunt uitzenden terwijl je een GoPro bijvoorbeeld op je helm of fiets monteert.

Onlangs werd het potentiële publiek van Periscope al uitgebreid met een update voor de Twitter-app. Hierdoor kunnen Periscope-streams rechtstreeks in iemands Twitter-tijdlijn verschijnen, zonder dat ze daarvoor Periscope voor hoeven te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2016, 14:48
Categorie Apps
Onderwerpen gopro, periscope
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.