Youtube chatfunctie op iPhone

Chatfunctie in YouTube-app nu voor iedereen beschikbaar

YouTube gaat de chatfunctie nu wereldwijd beschikbaar stellen aan iedereen. Daarmee kun je chatten terwijl je video's kijkt.

YouTube heeft een nieuwe chatfunctie toegevoegd aan de iOS-app. De functie werd eerder al getest, maar is nu voor iedereen wereldwijd te gebruiken. In eerste instantie lijkt de functie bedoeld voor het delen van filmpjes, maar het is daarbij de bedoeling om ook te gaan chatten. Je start met de nieuwe knop ‘Shared’ een groepsgesprek, waarin je met meerdere mensen video’s, tekst en foto’s naar elkaar kunt sturen.

Youtube chatfunctie op iPhone

Chatfunctie in YouTube

Gebruikers kunnen een video afspelen en tegelijk erover discussiëren. De nieuwe functie is te bereiken via een nieuwe knop onderin de app. Voor dat je kunt beginnen moet je eerst wat mensen uit je contactenlijst uitnodigen. Zij krijgen een linkje te zien om samen te kunnen kletsen. Als iemand een video deelt kun je regageren met een hartje, een emoji of met een andere video. Verder kun je meer vrienden uitnodigen om mee te doen aan het gesprek. In totaal kunnen 30 personen deelnemen.

In mei 2016 begon YouTube al met het testen van groepsgesprekken, waarbij je over video’s kon praten. In januari 2017 kregen inwoners van Canada de mogelijkheid om het te testen en nu volgt de rest van de wereld. Overigen bracht YoUTube eerder dit jaar ook al de app Uptime uit, bedoeld om samen naar YouTube-video’s te kijken. De functies van beide apps overlappen, dus het is mogelijk dat YouTube het uiteindelijk in de normale app inbouwt. Uptime is nog niet officieel in Nederland beschikbaar.

Meerdere manieren om te chatten
Tijdens de meer dan een jaar durende test heeft YouTube wel wat aanpassingen gedaan. Zo blijft de video nu bovenaan het scherm staan, terwijl je aan het kletsen bent. Ook kun je nu gelijktijdig reageren en chatten, terwijl je naar een video kijkt. Een uitnodiging verstuur je via SMS, e-mail, sociale netwerken en berichtenapps. YouTube noemt het ‘delen’, maar in feite gaat het om chatten. Google heeft al meerdere apps waarmee je kunt chatten, zoals Allo, Duo, Hangouts Chat, Hangouts Meet, Android Messages en nu dus ook YouTube.

Je kunt nog steeds op de gebruikelijke manier je video’s delen met vrienden, zonder dat je meteen een heel gesprek hoeft aan te knopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2017, 20:51
Categorie Apps
Onderwerpen chatten, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.