WWDC app update met stickers

Apple vernieuwt WWDC-app en stelt podcast-studio beschikbaar

Apple heeft de WWDC-app bijgewerkt voor 2017. Bijzonder is dat er dit jaar een podcast-studio is, die je maximaal 60 minuten kunt reserveren voor opnames.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple gaat iets nieuws doen: tijdens de WWDC stellen ze een podcast-studio beschikbaar waar je maximaal 60 minuten aan de slag kunt. Dat blijkt uit het zojuist bekendgemaakte tijdschema van WWDC in de bijgewerkte WWDC-app.

WWDC app update met stickers

WWDC-app update bevat stickers

Apple heeft een update uitgebracht van de officiële WWDC-app. Met minder dan een week te gaan werd het hoog tijd dat ook: al op maandag 5 juni barsten de eerste aankondigingen los. In de app vind je het actuele tijdschema van alle sessies, plus een nieuwe sticker-app voor iMessage. Iedereen kan de inhoud van de app bekijken, ook als je geen ontwikkelaar bent. Je hoeft in de vernieuwde versie van de app namelijk niet in te loggen om alle sessies te bekijken. Je kunt in de app ook video’s downloaden en markeren als bekeken, ook zonder account.

Als verrassing heeft Apple een serie stickers toegevoegd, die zijn afgestemd op ontwikkelaars. Je ziet bijvoorbeeld het Swift-icoon, het Apple-logo in regenboogkleuren en een klassieke Mac. Je vindt de stickers na installatie van de app terug in de Berichten-app. Als je op het App Store-icoon tikt moet je op het tabblad Beheer zijn. Daar vind je een overzicht van alle geïnstalleerde apps met stickerpakketten. Met een schakelaar kun je die van de WWDC-app zichtbaar maken.

WWDC 2017 vernieuwde app

De app heeft een helderrood icoontje en bevat verder de gebruikelijke info, zoals een blokkenschema en informatie hoe je er komt. Nieuw zijn de video-afspeellijsten rondom bepaalde thema’s. Ze zijn goed te herkennen aan de vetgedrukte koppen, die je kent van Apple Music.

WWDC 2017 vernieuwde app

Net als voorgaande jaren zijn een aantal workshops en sessies nog niet ingevuld. Waarschijnlijk omdat het gaat om functies die nog geheim zijn. Apple gooit er wat humor tegenaan met teksten als ‘

💍 this session name hasn’t been engaged yet
🐝 to bee determined
👃 nobody nose what to call this yet

Daarnaast zijn er sessies zoals ‘What’s New in iOS 11’, die weinig verklappen over wat er verteld gaat worden. De ontwikkelaarsconferentie gaat op maandag 5 juni van start om 10:00 uur lokale tijd, oftewel 19:00 uur Nederlandse tijd. Uiteraard kun je een livestream kijken en is iCulture weer van de partij met onze vlotte verslaggeving.

Apple Podcast Studio

Podcast-studio voor iedereen

In de app is ook te lezen dat Apple een podcast-studio beschikbaar heeft gesteld. Je kunt daar een tijdslot van 1 uur reserveren om je podcast op te nemen. De studio bevindt zich in het McEnery Convention Center en is voorzien van alle gemakken. Je kunt podcasts opnemen met maximaal vier gasten per show. Apple-medewerkers zijn aanwezig om je te helpen en na afloop van de opname krijg je deze mee naar huis, om zelf beschikbaar te stellen via iTunes, Soundcloud of wat je maar wilt.

Podcast opnemen met Mac

Het is de eerste keer dat Apple iets dergelijks organiseert voor podcasters. Van dinsdag tot en met vrijdag kun je er terecht, dus niet meteen na de keynote zelf. Mogelijk gaat Apple op WWDC ook nieuwe functies voor podcasters aankondigen. Topman Eddy Cue hintte er eerder al naar en de afsplitsing van Apple Podcasts (voorheen onderdeel van iTunes) wijst erop dat Apple het fenomeen serieuzer neemt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2017, 9:15
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen Podcast, wwdc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.