iOS 10 beta

Tweede publieke beta iOS 10.3.3 verschenen, ook beta’s voor macOS, watchOS en tvOS

Apple heeft zojuist alweer een nieuwe testversie van iOS vrijgegeven. De tweede beta van iOS 10.3.3 is nu beschikbaar voor de iPhone, iPad en iPod touch. Maar wanneer verschijnt deze versie?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 10 beta
Na iOS 10.3.2 is het alweer de beurt aan iOS 10.3.3. Apple is twee weken geleden begonnen met het testen van deze nieuwe iOS-versie en zojuist is de tweede (publieke) testversie beschikbaar. Dat betekent dat ontwikkelaars en betatesters aan de slag kunnen met deze nieuwe bugfixupdate voor de iPhone, iPad en iPod touch. Ook verschenen er nieuwe beta’s voor macOS, watchOS en tvOS.

iOS 10.3.3 beta 2 met bugfixes

Apple is nog niet klaar met het testen van iOS 10, ook al staat iOS 11 al bijna in de startblokken. Het bedrijf is nog bezig met het testen van iOS 10.3.3, een aankomende update die een aantal bugs op moet lossen. iOS 10.3.3 bevat namelijk geen nieuwe functies, behalve enkele nieuwe wallpapers voor de 12,9-inch iPad Pro. Mogelijk betekent dit dat Apple tijdens de WWDC een nieuw model aan gaat kondigen.

Behalve de nieuwe achtergronden voor de allergrootste iPad Pro, hoef je dus niet te rekenen op nieuwe functies. Apple wil met deze release waarschijnlijk nog enkele problemen oplossen, bugs verwijderen en beveiligingsproblemen oplossen, voordat deze zomer het testen van iOS 11 op de planning staat. iOS 10.3.3 wordt daardoor nog ergens de komende weken verwacht, al kan het ook zijn dat Apple iOS 11 en iOS 10.3.3 naast elkaar gaat testen. Vorig jaar was er een soortgelijke situatie met enkele bugfixupdates van iOS 9.3.

Publieke beta 2 macOS Sierra 10.12.6

Niet alleen de iPhone, iPad en iPod touch, maar ook de Mac kan alweer rekenen op een nieuwe bugfix update. macOS 10.12.6 is bij Apple in ontwikkeling als opvolger van macOS Sierra 10.12.5, en eerdere bugfixupdate. In de eerste beta van macOS 10.12.6 zijn nog geen nieuwe ontdekkingen gedaan en we verwachten ook niet dat deze versie nog nieuwe functies gaat krijgen. Mogelijk is macOS 10.12.6 één van de laatste versies van macOS Sierra. Later dit jaar zal Apple macOS 10.13 uit gaan brengen, die waarschijnlijk tijdens de WWDC aangekondigd gaat worden.

De tweede publieke beta van macOS Sierra 10.12.6 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en testers. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. De definitieve versie van macOS Sierra 10.12.6 verschijnt ergens de komende weken voor iedereen met een geschikte Mac.

watchOS 3.2.3 beta 2

Voor Apple Watch-eigenaren is watchOS 3.2.3 in ontwikkeling. Waarschijnlijk gaat het ook hier om beveiligingsupdates en enkele kleine bugfixes, want er zijn nog geen nieuwe ontdekkingen gedaan. Als je dus tegen een probleem gestuit bent met je Apple Watch, dan is er een mogelijkheid dat dit met deze versie opgelost is. Zo hebben sommige gebruikers nog steeds last van een echo bij het voeren van een telefoongesprek. Of dat in deze versie opgelost is, weten we zodra watchOS 3.2.3 voor iedereen beschikbaar is.

Apple Watch navigeren

De nieuwe testversie van watchOS 3.2.3 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Een publieke testversie hoef je niet te verwachten, want Apple brengt van watchOS alleen testversies voor ontwikkelaars uit. De definitieve versie van watchOS 3.2.3 volgt waarschijnlijk tegelijk met de andere bugfixes voor iOS en macOS.

tvOS 10.2.2 beta 2

Zit je liever te springen om een bugfixupdate voor je vierde generatie Apple TV? Dan is ook goed nieuws, want Apple heeft ook aan die gebruikers gedacht. tvOS 10.2.2 is ook voor de Apple TV in ontwikkeling, dus binnenkort kun je je Siri Remote er weer bij pakken om je Apple TV van een update te voorzien. Na de eerste beta is helaas nog niet bekend welke bugs er opgelost gaan worden. Mogelijk gaat het om een paar beveiligingsupdates, waardoor je er als eindgebruiker weinig van merkt. Stuit je echter nog tegen problemen, dan is er hoop dat dit met tvOS 10.2.2 opgelost gaat worden.

Nieuwe Apple TV

Beta 2 van tvOS 10.2.2 is nu te downloaden voor ontwikkelaars die hun Apple TV geregistreerd hebben als testtoestel. Het is nog niet bekend wanneer tvOS 10.2.2 precies verschijnt, maar dit zal waarschijnlijk over een paar weken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2017, 9:23
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.