withings home

Withings Home aangekondigd: huiscamera werkt met Apple’s HomeKit

Withings heeft Withings Home aangekondigd, een HD-camera met sensoren, die als babyfoon, beveiligingssysteem en andere toepassingen te gebruiken is.

withings home camera losWithings heeft vandaag op de IFA in Berlijn Withings Home aangekondigd. Het aanbod bestaat uit een beveiligingscamera en mogelijk ook andere accessoires voor in en om het huis, die compatibel zijn met Apple’s HomeKit.

De HD-camera die Withings nu al op de beurs laat zien, heeft sensoren die omgevingswaarden meten. Je kunt de Withings Home ook als babyfoon gebruiken en automatisch een Home Diary aanmaken, een dagboek van alles wat in huis gebeurt. Je ontvangt notificaties als er bepaalde gebeurtenissen zijn, bijvoorbeeld als er iemand thuiskomt, als er een raam wordt geopend of als een kind huilt. Withings presenteert het niet als een creepy systeem die je hele leven in de gaten houdt, maar om speciale momenten te herinneren. “Weet je nog dat papa een uur eerder thuiskwam van zijn werk? Nou, dat is de dag dat hij ontslag heeft genomen.” We noemen maar wat.

withings home

Of er nog meer producten onder de naam Withings Home uitkomen is nog wat onduidelijk. Het apparaat zelf lijkt al veel functies te bevatten die onder ‘smart home’ vallen, zoals een temperatuursensor, luchtvochtigheidssensor en een VOC-sensor. Die laatste afkorting staat voor Volatile Organic Coumpounds en geeft aan hoeveel vervuiling er in de lucht zit.

Voor de liefhebber van specificaties: de camera kan HD-beelden tot 1080p opnemen, filmt onder een hoek van 135 graden en is altijd bereikbaar via de app. Hij gaat €199,95 kosten en is binnenkort verkrijgbaar in de winkel. Een verkoopdatum is nog niet bekendgemaakt.

withings home camera

Eerder maakte Withings al de Withings Aura (een slaapsysteem met iOS-app) en de Withings Pulse (een activiteitentracker). Maar het meest bekend zijn ze van de Withings Connected Scale, een weegschaal die alle metingen doorstuurt naar je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2014, 19:33
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, smart home, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.