Apple livestream 9-9-2014

Apple kondigt livestream voor 9 september aan

Apple gaat het media-evenement op 9 september vanuit Flint Center uitzenden via een livestream. Iedereen kan de aankondiging van de iPhone 6 en mogelijk de iWatch realtime meebeleven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple gaat het media-evenement op 9 september livestreamen vanuit de zaal. Dat heeft Apple zojuist bekendgemaakt op de pagina Apple.com/live, waar ook een teller te zien is die aftelt naar het evenement. Het betekent dat je de aankondiging van de iPhone 6 en mogelijk ook de iWatch live kunt volgen, waar ter wereld je je ook bevindt. Het evenement begint dinsdagavond om 19:00 uur Nederlandse/Belgische tijd en vindt plaats in het Flint Center in Cupertino, waar een flink bouwwerk is verrezen.

Apple livestream 9-9-2014

Dat Apple een teller gebruikt is voor sommige mensen een extra aanwijzing dat Apple ‘iets met tijd’ gaat aankondigen… een iWatch wellicht? Voor meer suggesties wat de aankondiging van dit jaar uitbeeldt, kun je terecht in ons artikel: Hints die je uit de uitnodiging van 9 september kunt aflezen.

Om de livestream te kunnen volgen heb je Safari 5.1.10 of nieuwer op OS X 10.6.8 nodig. Ook kun je Safari 6.0 of nieuwer gebruiken. Wil je streamen via een Apple TV, dan heb je een tweede of derde generatie ATV nodig.

De afgelopen dagen circuleerden geruchten dat popband U2 betrokken zou worden bij de aankondiging van de iPhone 6. Dat gerucht ontstond toen U2 in Dublin werd gesignaleerd, terwijl ze een reclamefilmpje rondom smartphones opnamen. We hebben op iCulture geen aandacht besteed aan dat specifieke gerucht, dat inmiddels alweer is ontkend. Een woordvoerder van U2 vertelde een Britse krant:

“They are not releasing their album on the iPhone, and they are not performing at the iPhone launch.”

Waar we wel aandacht aan besteedden waren beelden van een drone, die rondom het Flint Center opnames maakte. Op onze Facebook-pagina lieten we zien hoe het bouwwerk eruit ziet, dat Apple rondom het theater heeft laten bouwen. De grote witte doos gaat waarschijnlijk gebruikt worden voor productdemonstraties – en dus niet voor een optreden van U2. Onderstaand filmpje geeft een beter beeld van de locatie, waar normaal gesproken 2.400 mensen in passen. Dankzij de extra ruimte zou de capaciteit wel eens flink hoger kunnen liggen.

Dit jaar gaat Apple volgens de verwachtingen grotere iPhones aankondigen, waaronder een 4,7-inch exemplaar die op korte termijn te koop is. Ook zou Apple plannen hebben om een wearable aan te kondigen, die iWatch, iBand, iTime of een andere naam krijgt. Volgens de vaak betrouwbare analist Ming-Chi Kuo gaat het om een iWatch met 8GB opslagruimte in twee uitvoeringen. Later voegde de Wall Street Journal er nog aan toe dat de iWatch inderdaad in meerdere modellen te koop zal zijn, beide met een gebogen OLED-scherm en NFC.

Meer info: Apple.com/live

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 september 2014 om 19:31
Onderwerp
Categorie
Apple
32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.