Withings WS-30: nieuwe draadloze weegschaal met iPhone-app

Withings WS-30 is een nieuwe draadloze weegschaal met iPhone-app. De Withings Health Companion app leest de gewichtsmetingen in en toont ze in een grafiek. Withings maakte al de Withings Wi-Fi Body Scale. De nieuwe weegschaal kost 120 euro.

withings ws-30 weegschaalWithings was een pionier met draadloze Wi-Fi-weegschalen, waarmee je je gewicht via een iPhone-app kunt aflezen. Vandaag is er op de elektronicabeurs IFA 2012 in Berlijn een nieuwe weegschaal aangekondigd, waarmee je je gewichtsschommelingen automatisch kunt vastleggen. De basis is nog steeds de originele Wi-Fi Body Scale, maar nu met een combinatie van Wi-Fi en Bluetooth.

Je kunt de Withings Wireless Scale WS-30 weegschaal volledig zonder pc gebruiken. Net als de vorige weegschaal herkent het apparaat meerdere gebruikers op basis van hun gewicht en andere lichaamseigenschappen.

De WS-30 werkt samen met de pas verschenen Withings Health Companion-app, die ook slaapdata van Zeo en hardloopgegevens van RunKeeper kan inlezen. Daarmee heeft Withings een paar grote partijen op het gebied van quantified self te pakken. Samenwerking met Nike zal lastiger te realiseren zijn. De weegschaal communiceert rechtstreeks met smartphones en tablets en bevat een sensor die kijkt of je goed op het apparaat staat. De WS-30 is vanaf eind september in Europa verkrijgbaar voor €119,95. Een Android-app is nog in de maak. Concurrent FitBit heeft al wel een Android-app.

Meer info: Persbericht Withings (PDF)

withings ws-30

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2012, 12:32
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen quantified self, weegschaal, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.