WhatsApp album in een chat.

WhatsApp laat je binnenkort stickers plakken en gericht zoeken in gesprekken

WhatsApp heeft een update gekregen voor iOS met een aantal handige verbeteringen. Maar het leukste komt nog: je kunt binnenkort binnen WhatsApp-gesprekken zoeken en er komen ook stickers aan.

WhatsApp heeft een update gekregen voor iOS met een aantal handige verbeteringen. Maar het leukste komt nog: je kunt binnenkort ook direct in WhatsApp-gesprekken zelf zoeken. En WhatsApp krijgt ondersteuning voor stickers.

WhatsApp-update: directe voorvertoning van tekstopmaak

WhatsApp heeft vandaag een update gekregen. De officiële changelog verklapt niet zoveel, maar er zitten wel degelijk wat verbeteringen in versie 2.17.50 (via WABetainfo). Zo krijg je voortaan direct een voorvertoning als je WhatsApp-berichten met tekstopmaak verstuurt. WhatsApp heeft het chatveld opnieuw geprogrammeerd, waardoor je nu dus een preview te zien krijgt van de tekstopmaak (cursief, vet, doorgehaald). Je kunt ook op een woord in het chatveld drukken om het lettertype te kiezen, zonder dat je handmatige codes hoeft in te voeren, zoals eerder het geval was.

Preview tekstopmaak WhatsApp

Minder wallpapers meegeleverd
Ook is de app kleiner geworden, omdat de standaard wallpapers niet meer worden meegeleverd. Ze worden nu van de Facebook-servers geladen op het moment dat je er eentje wilt gebruiken. Je hebt daarvoor uiteraard wel een actieve internetverbinding nodig.

WhatsApp heeft alle lokale taalbestanden weer wat verbeterd en foutjes eruit gehaald. Ook is het zoeken naar emoji nu standaard ingeschakeld voor iedereen met een iPhone 5s of nieuwer. Je moet dan wel iOS 9 of nieuwer geïnstalleerd hebben.

Er zijn ook wat visuele veranderingen. Zo zijn de praatballonnen iets kleiner geworden en kun je bij een vastgepinde chat nu een profielplaatje zien in de WhatsApp-widget. Je kunt nu bovendien WhatsApp-albums opslaan in je camerarol en krijgt een waarschuwing als je dat al eerder hebt gedaan.

Zoeken in chats
Toch komen de meest spannende vernieuwingen er binnenkort aan. In de code zijn namelijk nieuwe functies aangetroffen, die nog niet zijn geactiveerd. Het gaat om een verbeterde zoekfunctie, waarmee je chatgesprekken gericht kunt doorzoeken. Deze zoekfunctie komt ook beschikbaar voor groepen. De nieuwe optie ‘Chat Search‘ is verstopt in de secties voor contactinfo en groepsinfo.

Verder is WhatsApp van plan om stickers toe te voegen, nadat ze eerder al filters beschikbaar stelden in de iOS-app. Momenteel kun je alleen tekst en emoji op foto’s plakken, maar WhatsApp gaat stickers toevoegen die lijken op die van Instagram. De functie is verborgen aanwezig in de app en staat standaard uitgeschakeld. In toekomstige releases van de WhatsApp zal het worden geactiveerd via een app-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2017, 15:52
Categorie Apps
Onderwerpen chatten, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.