iOS 10 bureau, door iCulture

Apple brengt iOS 10.0.2 met bugfixes uit

Apple heeft zojuist iOS 10.0.2 vrijgegeven. Deze nieuwe update lost enkele bugs op van iOS 10, de grote nieuwe versie voor iPhone, iPad en iPod touch die onlangs beschikbaar kwam.

iOS 10 bureau, door iCulture
Heb je iOS 10 op je toestel staan en heb je nog last van enkele bugs, dan worden deze met de vanavond verschenen update wellicht opgelost. Apple heeft namelijk iOS 10.0.2 uitgebracht, een bugfix-update voor de iPhone, iPad en iPod touch. Het is de tweede kleine update van iOS 10, dat bij de officiële release meteen de sprong maakte naar iOS 10.0.1.

iOS 10.0.2 met bugfixes

iOS 10.0.2 updateDeze nieuwe iOS 10.0.2 bugfix-update volgt kort na het verschijnen van iOS 10. Deze bracht Apple op 13 september uit. In feite ging het toen al om iOS 10.0.1, waardoor we nu dus aangekomen zijn bij iOS 10.0.2. Deze nieuwste update is over-the-air te installeren op alle toestellen die geschikt zijn voor iOS 10 en bevat bugfixes voor de volgende problemen:

  • Een bug waardoor de nieuwe Lightning EarPods van de iPhone 7 niet meer goed werken. De EarPods werkten na verloop van tijd niet meer tijdens het luisteren naar muziek. Daarbij bleek de remote op de kabel te haperen, zodat je geen geluidsvolume, telefoontjes en Siri meer kon bedienen.
  • Een bug met iCloud Fotobibliotheek. Daarbij stopte de Foto’s-app bij het activeren van de synchronisatiefunctie.
  • Een bug met het inschakelen van enkele app-extensies.

iOS 10 bracht een aantal grote nieuwe functies, maar grote problemen of bugs zijn niet aan het licht gekomen. Wel verliep het updaten kort na de verschijning van iOS 10 wat moeizaam voor sommige apparaten met de A9-chip. Deze problemen zijn echter kort na het verschijnen van iOS 10 weer verholpen.

Wel hebben sommige mensen wat problemen met iMessage-apps die niet willen openen of effectjes die niet doorkomen. Veel van deze iMessage-problemen kun je zelf oplossen, maar mogelijk heeft Apple in deze update ook nog wat verbeteringen doorgevoerd. Zodra bekend is welke problemen Apple precies opgelost heeft, werken we dit artikel bij.

In iOS 10 is het toegangsscherm op de schop gegaan, heeft iMessage een sloot nieuwe functies gekregen, ziet het Bedieningspaneel er anders uit en kun je al je HomeKit-producten bedienen vanuit de nieuwe Home-app. Meer over alle functies van iOS 10 lees je in ons dossier, terwijl je de ervaringen van lezers kunt lezen in het downloadartikel van iOS 10.

iOS 10.0.2 downloaden

Om iOS 10.0.2 te downloaden, ga je op je iPhone, iPad of iPod touch naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Je kunt de update ook via iTunes downloaden door deze te verbinden met een computer. Selecteer daar het aangesloten apparaat en kies voor Werk software bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2016, 18:16
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.