Een melding van een tag in groepsgesprek op WhatsApp.

WhatsApp kan nu mensen in groepsgesprekken taggen

Wil je iemand in een groepsgesprek op WhatsApp direct aanspreken? Dan kun je deelnemers van groepschats aanspreken met een tag. Door mensen te vermelden, krijgt hij of zij direct een melding. Zelfs als het groepsgesprek stilgehouden wordt.

Een melding van een tag in groepsgesprek op WhatsApp.
Groepsgesprekken in WhatsApp kunnen inmiddels meer dan 200 personen bevatten. Je kunt dan natuurlijk zomaar in het wild iemand aanspreken, maar het is dan maar afwachten of diegene voor wie het bericht bedoeld is, het bericht ook daadwerkelijk leest. Met de nieuwe tag-functie in WhatsApp (link) kun je die desbetreffende persoon direct aanspreken in een groepsgesprek. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is om je bericht te beginnen met een apenstaartje en de naam van de desbetreffende persoon. De getagde persoon krijgt vervolgens een melding op zijn of haar toestel.

Personen taggen in groepsgesprekken in WhatsApp

Het taggen van personen is een aanvulling op de eerder beschikbaar gekomen antwoord-functie van WhatsApp. Het verschil is dat taggen alleen werkt in groepsgesprekken. Tik simpelweg een apenstaartje en er verschijnt direct een lijst van alle personen die deelnemen aan het groepsgesprek. Kies voor één van de deelnemende personen, typ je bericht en verstuur deze in het groepsgesprek. Het verschil met een gewoon bericht is dat de getagde persoon altijd een melding krijgt, ook al is het desbetreffende groepsgesprek stilgehouden dankzij de stil-functie. Je kunt deze meldingen helaas niet handmatig uitschakelen. Je kunt dit oplossen door groepsmeldingen compleet uit te schakelen via Instellingen > Meldingen. Dit geldt dan voor alle groepen binnen WhatsApp.

Mensen taggen in groepsgesprekken in WhatsApp.

Deze nieuwe tag-functie is de komende tijd al getest in betaversie’s van WhatsApp, maar is vandaag pas beschikbaar gekomen. Om de tag-functie te kunnen gebruiken, is het niet meer nodig om WhatsApp te updaten als je de iOS 10-update van vorige week al op je toestel hebt staan. Deze update maakte het mogelijk om Siri te gebruiken voor WhatsApp. Siri werkt echter niet in combinatie met de nieuwe tag-functie. Bovendien is de tag-functie ook nog niet actief in de web- en desktopversie van WhatsApp, waardoor je het daar nog even zonder moet doen. Je kunt wel op getagde namen klikken, maar niet versturen. Overigens is daar nu wel de eerder genoemde antwoord-functie beschikbaar, waardoor je rechtstreeks op een eerder bericht kunt reageren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2016, 10:52
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.