Nikon Keymission

Nikon’s nieuwe actiecamera’s werken samen met je iPhone

Nikon heeft de KeyMission actiecamera's aangekondigd, die constant in verbinding staan met je iPhone. Ze zijn bedoeld om je smartphone-camera te vervangen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nikon heeft een reeks actiecamera’s aangekondigd, die samenwerken met je iPhone. Ze gaan concurreren met marktleider GoPro, de actiecamera’s die ook werken met een iOS-app. Je hebt keuze uit drie modellen die in prijs variëren van $280 tot $500.

Nikon Keymission

Nikon KeyMission: actiecamera’s met iPhone

Als je is opgevallen dat er deze week veel aankondigingen van cameramakers zijn, dan klopt dat. In Duitsland is deze week de Photokina, een grote beurs op het gebied van fotografie. Nikon is daar ook aanwezig en liet deze drie actiecamera’s alvast zien.

Alledrie werken ze samen met de Nikon Snapbridge-app voor de iPhone, die via Bluetooth Low Energy en Wi-Fi verbinding maakt met de camera. Je kunt dit gebruiken om foto’s en video’s over te zetten of om de camera’s op afstand te bedienen.

Topmodel: Nikon KeyMission 360

Het topmodel is de Nikon KeyMission 360 ($500), voorzien van twee 20-megapixel sensoren waarmee je 360 graden rondom kunt fotograferen in een resolutie van 4K. Elke lens is voorzien van een maximale aperture van f/2.0. Bijzonder is dat de camera krachtig genoeg is om foto’s en video’s samen te voegen met stitching, zonder dat je het eerst naar een computer hoeft te sturen. De KeyMission 360 is waterbestendig tot 30 meter diepte en kan tegen een stootje. Je mag het toestel vanaf zo’n 2 meter op de grond smijten, zonder dat er schade optreedt. Je kunt er ook mee naar de wintersport, want de camera kan tot -10 graden Celsius z’n werk doen.

Nikon Keymission bovenaanzicht

Iets mindere specs: Nikon KeyMission 170

De Nikon KeyMission 170 ($400) lijkt nog het meest op de GoPro (namelijk de GoPro Hero 4). Deze actiecamera heeft een blikveld van 170 graden, vandaar de naam. De functies zijn grotendeels hetzelfde als op het duurdere model, maar met iets mindere specs. Zo heeft de camera een 8,3 megapixel sensor, waarmee je toch nog video’s in 4K kunt schieten. Met een aperture van f/2.8 en waterdichtheid tot 10 meter is alles nét iets minder, maar waarschijnlijk genoeg voor de doorsnee avonturier. Mocht je er toch mee willen duiken, dan kun je een losse waterbestendige hoes kopen die tot 40 meter diepte gaat.

Nikon KeyMission 170 camera front

Voor een breed publiek: Nikon KeyMission 80

Voor de budgetkopers is er de Nikon KeyMission 80 ($280) met een blikveld van 80 graden. Deze is voor het gewone publiek en bedoeld om in plaats van je smartphonecamera te gebruiken, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je iPhone kapot gaat tijdens het sporten en wilde acties. Er zit een 12-megapixel camera met f/2.0 lens op, met aan de voorkant nog een 5 megapixel camera met f/2.2 aperture. Via een 1,75-inch touchscreen kun je je beelden bekijken. Met deze kun je geen 4K-video schieten en onderwater mag je niet dieper gaan dan 1 meter en niet langer dan 30 minuten, vergelijkbaar dus met de iPhone 7.

Nikon denkt dat mensen de KeyMission 80 aan hun tas zullen hangen, zodat ze meteen kunnen gaan filmen als er iets leuks gebeurt. Omdat de camera zo robuust is gemaakt, is dat niet eens zo’n gek idee.

Alle modellen verschijnen in oktober en zijn nu al in pre-order te bestellen.

In een reeks filmpjes laat Nikon zien wat er allemaal mogelijk is:Meer video’s vind je op het YouTube-kanaal van Nikon KeyMission.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2016, 12:24
Categorie Accessoires
Onderwerpen actie, camera, gopro, nikon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.