iPhone 7 oordopjes

Apple onderzoekt probleem met Lightning-oortjes

Apple onderzoekt een probleem waarbij de remote van de Lightning-oordopjes niet meer goed werkt. Een software-fix moet het oplossen.

Apple gaat een probleem met de Lighting EarPods oplossen, zo hebben ze beloofd in een officiële reactie. De knop van de Lightning-oortjes blijken bij sommige mensen opeens niet meer te werken.


iPhone 7 oordopjes

Probleem met Lightning-oordopjes

Bij gebruik van de oortjes kan er in sommige gevallen een bug optreden, waardoor de knop op de kabel niet meer reageert. De audio speelt wel gewoon door en je kunt de muziek ook nog steeds bedienen via de iPhone 7, maar niet via de remote. Het volume aanpassen, een telefoontje beantwoorden of Siri activeren zul je tijdelijk via je iPhone moeten doen.

Het probleem is zeldzaam, maar mocht je problemen ervaren, dan helpt het om de Lighting EarPods even los te koppelen en weer erin te steken.

Remote oordopjes

Apple is op de hoogte van het probleem en werkt aan een software-fix. Die zal in een toekomstige iOS-update beschikbaar komen, zo hebben ze beloofd. Het is nog onduidelijk of Lightning-oordopjes van derde partijen er ook last van hebben. Wel zijn er sporadisch mensen die bijvoorbeeld problemen ondervinden als ze hun Beats-hoofdtelefoon met 3,5mm connector met de adapter aansluiten op de Lightning-poort. Maar dat kan ook een heel andere oorzaak hebben.

Ook probleem met vliegtuigmodus
Overigens onderzoekt Apple momenteel ook een probleem waarbij mobiele data kan uitvallen nadat je de iPhone 7 in vliegtuigmodus hebt gezet. Maar Dat probleem lijkt uitsluitend Amerikanen met een AT&T-toestel te treffen en het zou te maken hebben met het LTE-modem dat Apple in deze toestellen gebruikt. Voor Europese gebruikers lijken er nog geen problemen op te treden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2016, 9:06
Categorie Accessoires
Onderwerpen earpods, iPhone 7, lightning, oordopjes

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.